Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 08 lis 2006, 10:40

Ostatnio w mediach ukazały się informacje o ruchach transferowych w Legii których nie sposób pominąć.
Pierwszy z nich (zacznijmy mało przebojowo) to wykupienie Rogera, ponoć Legia jest już z Rogerem dogadana i obie strony są zdeterminowane by przedłużyć współprace. Ma to kosztować 400'000 €, bo
Legia musi wykupić pozostałą połowę karty od Juventude, Roger ma
Legia.net pisze:podpisać Umowę której kontrakt będzie obowiązywać do końca czerwca 2009.
Co do Tego transferu to ja jednak jestem optymistą Roger pokazał że ma wielkie możliwości i ja wieże że odzyska pełnie blasku w następnej rundzie (może pomoże mu w tym zmniejszenie kolonie brazylijskiej w Warszawie o Eltona i Hugo)

Kolejną informacją która ostatnio przebija się w mediach to transfer nie kogo innego jak Matusiaka. Sam zainteresowany powiedział, że Legia jest najpoważniejsza w negocjacjach z nim, co powoduje że wychodzi na prowadzenie w peletonie z metą w Bełchatowie, w którym nagrodą jest wspomniany "Radomatu"
Co do tego transferu to ja jestem absolutnie za :!: :!: :!: Pytanie tylko czy ostatecznie sam matusiak będzie "za" bo przecierz nie ukrywa że chciałby wyjechać za granice i to jest dla niego piorytetem, a ponoć interesują się nim jakieś kluby w Rosji, Turcji czy Hiszpani (mówimy o 2 lidze) No ale nic nie jest pewne

No i wreszcie transferowy hit ze względu na który pisze ten post czyli "Z Orange ekstraklasy do Bordeaux za 2 mln €" (chodzi oczywiście o Fabiańskiego) Nie wierzycie to macie newsy z Legia.net i pilkanozna.pl

Legia.net pisze: Coraz bardziej prawdopodobny wydaje się wyjazd zimą Łukasza Fabiańskiego. Po bramkarza Legii zgłosiły się już angielski Watford i francuskie Auxerre, o czym informowaliśmy przed kilkoma dniami Do klubu napływają kolejne oferty, przede wszystkim z Francji, gdzie legioniści w czasie letnich przygotowań rozgrywali spotkania sparingowe, w których ograli min. PSG i Olympique Marsylia pozostawiając po sobie bardzo dobre wrażenie.

Najkonkretniejsza z nich pochodzi z Bordeaux i wydaje się, że właśnie tam zakotwiczy Fabiański. Szczególnie, iż oba kluby ze sobą współpracują i niebawem mają rozegrać w Warszawie mecz towarzyski. Legia wypożyczając z Bordeaux Mamadou Balde zagwarantowała sobie taką możliwość. Zainteresowanie młodym golkiperem wykazało także St Etienne.
pilkanozna.pl pisze:Bordeaux oferuje dwa miliony euro za Fabiańskiego"

Girondins Bordeaux jest podobno poważnie zainteresowane pozyskaniem bramkarza Legii Warszawa, Łukasza Fabiańskiego. Francuzi są gotowi wyłożyć za utalentowanego golkipera dwa miliony euro.

- Nadszedł moment, w którym jestem gotowy do wyjazdu za granicę - mówi bramkarz Legii.

Piłkarzem zainteresowani byli również przedstawiciele angielskich klubów. - Wolałbym grać w Anglii - mówi zawodnik. - Ale Francja to równie wielkie wyzwanie.

- Czuję się świetnie. Jestem wypoczęty i głodny gry - podkreśla Fabiański. - Najlepsze mecze i najważniejsze trofea dopiero przede mną.

("Dziennik" / pilkanozna.pl)"
A co ja na to. Wiec sprawa wygląda poważnie bo nie bez przyczyny Fabian nie grał w ostatnich meczach. Poza tym wszyscy wiemy że i Fabiański wcześniej czy później odejść musiał bo to nie jest gracz na naszą lige, a Liga francuska to dobry kierunek dla jego rozwoju. Pozytywem transferu jest też sprawa prozaiczna czyli kasa bo sporo ojro Legii wpadnie do kasy, którą można dobrze sporzytkować....
Tyle ze jesli odejdzie to Legia straci świetnego zawodnika, który nadal jest bradzo młody i nie zmnienia teog fakt że są jeszcze Mucha i Gostomski.... Słowem dla mnie Legia mogła by jeszcze rok Fabiana zatrzymać kupcy znaleźliby bez większych problemów a i kasy mniej pewnie by nie dostali
PS: I tak na odchodne ponoć Chelsea chce kupić Kowalewskiego..... były Legionista więc się wpisuje I Oby to była prawda bo w czasie absencji Cecha moze sobie Wojtek wyrobic renome na wyspach i rozpędzić swoją karierę.

Wróć do „Polska”