Pierwszy z nich (zacznijmy mało przebojowo) to wykupienie Rogera, ponoć Legia jest już z Rogerem dogadana i obie strony są zdeterminowane by przedłużyć współprace. Ma to kosztować 400'000 €, bo
Legia musi wykupić pozostałą połowę karty od Juventude, Roger ma
A co ja na to. Wiec sprawa wygląda poważnie bo nie bez przyczyny Fabian nie grał w ostatnich meczach. Poza tym wszyscy wiemy że i Fabiański wcześniej czy później odejść musiał bo to nie jest gracz na naszą lige, a Liga francuska to dobry kierunek dla jego rozwoju. Pozytywem transferu jest też sprawa prozaiczna czyli kasa bo sporo ojro Legii wpadnie do kasy, którą można dobrze sporzytkować....Legia.net pisze:podpisać Umowę której kontrakt będzie obowiązywać do końca czerwca 2009.
Co do Tego transferu to ja jednak jestem optymistą Roger pokazał że ma wielkie możliwości i ja wieże że odzyska pełnie blasku w następnej rundzie (może pomoże mu w tym zmniejszenie kolonie brazylijskiej w Warszawie o Eltona i Hugo)
Kolejną informacją która ostatnio przebija się w mediach to transfer nie kogo innego jak Matusiaka. Sam zainteresowany powiedział, że Legia jest najpoważniejsza w negocjacjach z nim, co powoduje że wychodzi na prowadzenie w peletonie z metą w Bełchatowie, w którym nagrodą jest wspomniany "Radomatu"
Co do tego transferu to ja jestem absolutnie za![]()
![]()
Pytanie tylko czy ostatecznie sam matusiak będzie "za" bo przecierz nie ukrywa że chciałby wyjechać za granice i to jest dla niego piorytetem, a ponoć interesują się nim jakieś kluby w Rosji, Turcji czy Hiszpani (mówimy o 2 lidze) No ale nic nie jest pewne
No i wreszcie transferowy hit ze względu na który pisze ten post czyli "Z Orange ekstraklasy do Bordeaux za 2 mln €" (chodzi oczywiście o Fabiańskiego) Nie wierzycie to macie newsy z Legia.net i pilkanozna.pl
Legia.net pisze: Coraz bardziej prawdopodobny wydaje się wyjazd zimą Łukasza Fabiańskiego. Po bramkarza Legii zgłosiły się już angielski Watford i francuskie Auxerre, o czym informowaliśmy przed kilkoma dniami Do klubu napływają kolejne oferty, przede wszystkim z Francji, gdzie legioniści w czasie letnich przygotowań rozgrywali spotkania sparingowe, w których ograli min. PSG i Olympique Marsylia pozostawiając po sobie bardzo dobre wrażenie.
Najkonkretniejsza z nich pochodzi z Bordeaux i wydaje się, że właśnie tam zakotwiczy Fabiański. Szczególnie, iż oba kluby ze sobą współpracują i niebawem mają rozegrać w Warszawie mecz towarzyski. Legia wypożyczając z Bordeaux Mamadou Balde zagwarantowała sobie taką możliwość. Zainteresowanie młodym golkiperem wykazało także St Etienne.pilkanozna.pl pisze:Bordeaux oferuje dwa miliony euro za Fabiańskiego"
Girondins Bordeaux jest podobno poważnie zainteresowane pozyskaniem bramkarza Legii Warszawa, Łukasza Fabiańskiego. Francuzi są gotowi wyłożyć za utalentowanego golkipera dwa miliony euro.
- Nadszedł moment, w którym jestem gotowy do wyjazdu za granicę - mówi bramkarz Legii.
Piłkarzem zainteresowani byli również przedstawiciele angielskich klubów. - Wolałbym grać w Anglii - mówi zawodnik. - Ale Francja to równie wielkie wyzwanie.
- Czuję się świetnie. Jestem wypoczęty i głodny gry - podkreśla Fabiański. - Najlepsze mecze i najważniejsze trofea dopiero przede mną.
("Dziennik" / pilkanozna.pl)"
Tyle ze jesli odejdzie to Legia straci świetnego zawodnika, który nadal jest bradzo młody i nie zmnienia teog fakt że są jeszcze Mucha i Gostomski.... Słowem dla mnie Legia mogła by jeszcze rok Fabiana zatrzymać kupcy znaleźliby bez większych problemów a i kasy mniej pewnie by nie dostali
PS: I tak na odchodne ponoć Chelsea chce kupić Kowalewskiego..... były Legionista więc się wpisuje I Oby to była prawda bo w czasie absencji Cecha moze sobie Wojtek wyrobic renome na wyspach i rozpędzić swoją karierę.