Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: deltinho » 08 lis 2006, 14:16

Z Matusiakiem mam mieszane uczucia - "wypływa" w wieku 25 lat. Myślałem, że to leń - takie sprawia wrażenie na boisku i w wywiadach. A tu gdzieś ostatnio przeczytałem, że chłopak zostaje po treningach, żeby nadrobić zaległości.
Piłkarsko wyżej sobie cenię Grzelaka. Ale ten z kolei ma inną przypadłość - tu się przewróci i niezdolny do gry na 4 tygodnie, tam ktoś go kopnie i pół rundy z głowy. Do tego panuje opinia, ze część tych dolegliwości związana jest z psychiką zawodnika a nie prawdziwymi dolegliwościami.
Dzisiaj pojawiła się plota, że być może Matusiak chodzi w pakiecie z Gargułą. :roll:
O następce Fabiana bym się nie martwił. Mucha będzie dobrze bronił, a pewnie na oku jest już jakiś młodziak z Szamotuł (Legia współpracuje z tą szkółką) i pod okiem Dowhania szybko rozwinie swoje umiejętności. Ten facet to chyba największy skarb Legii.
Bardziej Ciekawi mnie przyszłość lewej obrony w Legii. Edson pewnie na wylocie. Fajnie bił wolne, ale w defensywie bardzo niewyraźnie. Może na dłużej zagości tam Brona, może Kiełbik - 2 asysty z Płockiem, jedna bardzo ważna z Lechem. A może będzie szykowany ktoś następny.

Władeczek wrócił! :lol: Na 3 mecze na ławeczkę, ale w ten sposób udało się nie stracić go za darmo wypłacając jeszcze odszkodowanie. W prasie chodzą pogłoski, że ma być częścią zapłaty za Matusiaka. Zobaczymy, ale w zimę zakończy przygodę z Legią. Chyba, że mus się odmieni jak Vukoviciowi :wink:

Wróć do „Polska”