Freddy Adu 17-letni zawodnik druzyny DC United Waszyngton z amerykanskiej ligi pilki noznej Major League Soccer bedzie trenowal w klubie Manchester United.
Adu, ktory ma juz za soba wystep w pierwszej reprezentacji Stanow Zjednoczonych, otrzymal od kierownictwa swojego zespolu zgode na treningi z angielska druzyna.Obecnie zawodnik zostal powolany do kadry USA do lat 20 na zgrupowanie i mecz towarzyski z Gwatemala, ktory zostanie rozegrany 15 listopada na Florydzie.Trzy dni pozniej Freddy Adu bedzie przez dwa tygodnie trenowal w Manchesterze pod okiem Alexa Fergusona.
Bardzo bym chciał, ażeby Amerykanin trafił do ligi angielskiej, do mojego kochanego zespołu. Nie od dziś wiadomo, iż Alex Feguson lubuje się w młodych talentach. Mecz na Florydzie może być jednym z wielu czynników determinujących podpis pod kontraktem. Oby. Poza tym, patrząc na względy marketingowe Manchester osiągnie wiele. Może Amerykanin nie jest jakąś mega gwiazdą a la Beckham czy Ronaldinho, ale swoją markę ma. Na 100% nawet na mecze juniorów przyjdzie spora rzesza kibiców rządnych obejżenia fenomenalnego nastolatka.
Cześć.vitalic pisze:Po pierwsze witam wszystkich!!!
Zaszczyt nas kopnął ?Od jakiegoś czasu obserwuje i czytam wasze posty na tym forum i wkońcu postanowiłem sie ujawnić i dodać coś od siebie.
Nie rozumiem takiego toku rozumowania. Ja się nie cieszę. Odpaść w takim stylu ... 1:0 z zespołem, którego łączna suma wartości piłkarzy nie prekracza chociażby połowie sumy Rooneya ... ech.vitalic pisze:Btw. Cieszę się, że już nas nie ma w CC. Można się skupić na lidze i lidze mistrzów.