Nie mów o fiacie bo to jest jedno z najbardziej awaryjnych aut ostatnich czasów, tak że odwoływanie się do niego nie ma większego sensu... JNie mam nic do japońskich aut ale jeśli mówisz o przestrzeni ostatnich lat to mimo wszsystko chyba i tobie rzuca się w oczy że po drogach jeździ więcej niemieckich niż japońskich starych aut (wiem że to jest głupi argument ale takie było moje pierwsze skojarzenie). Ogólnie to tak jak mówiłem takie porównania japońskie czy niemieckie nie ma większego sensu, bo to po pierwsze zależy od firmy a po drugie takie przykładowe BMW nie produkuje już niektórych swoich modelów w Niemczech tylko np w USA (X5 X3 Z3).Powinna miec bo lepsze marki sa robione z lepszych materialow niestety niz popularne wozy.Porownanie mowi bardzo duzo bo jak porownasz ogolnie Fiata, ktory jakosciowo jest przecietny z Honda to wynik jest taki: Honda ma miejsza awaryjnosc na przestrzeni np. 10 lat niz Fiat.
Jak prownywano samochody japonskie, niemieckie i amerykanskie sadze ze sprawdzano awaryjnosc ich przez wiele lat i wyszlo, ze z wiekiem samochodu byla coraz wieksza roznica na korzysc japonskich niz niemieckich a tym bardziej amerykanskich.Czy porownywano klasy do klasy czy wszystkie klasy razem nie pamietam ale statystyki z wiekiem samochodu byly wyrazne na kozysc japonskich wozow.