Major League Soccer (MLS)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek » 09 lis 2006, 22:49

MLSoccer pisze:1. Superdraft to zwykly draft czyli nabor pierwszorocznych zawodnikow
Rozumiem, że to polega na czymś takim jak w NBA? Czyli dany zawodnik w szkole, czy tam koledżu jest dobry. Promują go uczelnie, obserwują scouci i rozmawiają z nim menedżerowie. A kiedy dochodzi do draftu, najlepsi z młodych trafiają na listę, z które kluby zasysają ich do składu ?
Czy to jest tak, że każdy dosłownie może się zgłosić ? Dajmy na to ja wyjadę do pracy do U.S.A i w okresie letnim zdecyduję, iż chcę na stałe już zamieszkać w takim Toronto czy Chicago.
MLSoccer pisze: 2.W MLS jak i w innych ligach amerykanskich pilkarze podpisuja umowy z liga, ktora im placi i sa przypisywani do poszczegolnych druzyn na roznych zasadach, wiec jezeli placi im liga nie ma sensu aby kluby placily sobie w ramach MLS za transfery.Tutaj wymienia sie zawodnikami jak w innych ligach w USA.Taka przyjeto zasade o tak to dziala.
Tym mnie zaskoczyłeś. Jakoś nie wyobraźam sobie, ażeby Orange płaciła za transfery między klubami i za pozyskiwanie zagranicznych tuz. Bardzo ciekawa alternatywa światowego wyścigu po renomy i talenty. Bardzo bym chciał kiedyś wyjechać do U.S.A i podziwiać Amerykanów w tej dyscyplinie. A jeszcze bardziej bym chciał się związać z jakimś klubem.

3. W tym roku pod koniec listopada bedzie taki specjalny draft dla nowej druzyny, ktora w 2007 zagra w MLS czyli klub Toronto FC.
Jak będzie ten Draft, daj znać na forum i przedstaw co i jak.

Co do ligi ... o ile mi wiadomo, na stadiony nie przychodzi dużo kibiców w porównaniu do NBA czy NHL. A tutaj proszę bardzo :
Nowy Jork, stadion Gianst - 77 tysięcy miejsc :shock: I to wszystkie siedzące !
New England, stadion Gillette - 68 tysięcy miejsc.
Kansas City - 79 tysięcy :!:

A z tymi punktami, chodziło mi o to, iż :

Kara jednego meczu to 21 punktów. Za każde kolejne 11 punktów znów kara jednego meczu. I co ciekawe, nie wiedziałem, że są 2 okienka transferowe. W jednym pozyskuje się tylko i wyłącznie zawodników z MLS, a w drugim obcokrajowców :shock:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”