Wasze samochody

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 09 lis 2006, 22:50

brylancik pisze:
Powinna miec bo lepsze marki sa robione z lepszych materialow niestety niz popularne wozy.Porownanie mowi bardzo duzo bo jak porownasz ogolnie Fiata, ktory jakosciowo jest przecietny z Honda to wynik jest taki: Honda ma miejsza awaryjnosc na przestrzeni np. 10 lat niz Fiat.
Jak prownywano samochody japonskie, niemieckie i amerykanskie sadze ze sprawdzano awaryjnosc ich przez wiele lat i wyszlo, ze z wiekiem samochodu byla coraz wieksza roznica na korzysc japonskich niz niemieckich a tym bardziej amerykanskich.Czy porownywano klasy do klasy czy wszystkie klasy razem nie pamietam ale statystyki z wiekiem samochodu byly wyrazne na kozysc japonskich wozow.
Nie mów o fiacie bo to jest jedno z najbardziej awaryjnych aut ostatnich czasów, tak że odwoływanie się do niego nie ma większego sensu... JNie mam nic do japońskich aut ale jeśli mówisz o przestrzeni ostatnich lat to mimo wszsystko chyba i tobie rzuca się w oczy że po drogach jeździ więcej niemieckich niż japońskich. Ogólnie to tak jak mówiłem takie porównania japońskie czy niemieckie nie ma większego sensu, bo to po pierwsze zależy od firmy a po drugie takie przykładowe BMW nie produkuje już niektórych swoich modelów w Niemczech tylko np w USA (X5 X3 Z3).
Jak cos porownujesz to musisz przyjac jakies kryteria i w gesti pewnych ludzi jest aby przyjac najrozsadniejsze kryteria dla porownania czegos.To tak jak prownujesz pilke polska i angielska i widzisz i mozesz to udowodnic ze sa roznice.Dlaczego masz nie porownywac fiata do wolkswagena to przeciez ta sama klasa wozow jezeli bedziemy porownywac klasy samochodow.Sam piszesz ze fiat jest awaryjny czyli jakosciowo jest slabszy od wolkswagena, ktory jest dobrym samochodem.Uwazasz ze nie da sie porownac awaryjnosci poszczegolnych marek miedzy soba? Oczywiscie ze da sie.Nie chodzi tu o szczegoly ale o ogolne porownanie ktora marka jest bardziej awaryjna od innej.Dane sa wystarczy je tylko pozbierac i porownac.Nie wiem dokladnie jakie kryteria brano przy porownaniu, ale ktos kto to robi musial wziac rozsadne kryteria bo zna sie na sprawie.
Ludzie widza niemieckie samochody jako lesze od japonskich bo wiecej niemieckich jezdzi po Polsce i sa przyzwyczejeni do niemiecich nie japonskich i to zaburza im obraz.Ktos w powaznej gazecie samochodowej podal porownanie jednych wozow z drugimi i taki wynik wyszedl.Jak pamietam przy nowych wozach nie bylo roznicy w awaryjnosci, ale czym dalej to amerykanskie wozy pierwsze sie psuly a pozniej dopiero niemieckie a japonskie ostanie.Nie byla to duza roznica w wieku 5 lat ale juz w 10 letnich byla wyrazna na korzysc japonskich.Nie powiesz mi ze kupujesz zamochod nowy na 3 lata bo taki to prawie kazdy bedzie jezdzil praktycznie bez awari.Ludzie jezdza znacznie dluzej jednym wozem w Polsce podejrzewam ze to jest 8-10 lat srednio, bo w innych krajach raczej czesciej zmienia samochody.

Wróć do „Hyde Park”