Nie znam zawodnika, który kosztowałby mniej a grałby na podobnym poziomie. Jedynie C. Ronaldo mi się tu nasuwa, ale na niego też pewnie trzeba wyłożyć odpowiednio dużą sumę. Nie od dziś wiadomo, że Figo gra ostatni sezon w Interze i wszystko na to wskazuje, że Moratti chce ściągnąć kogoś równie dobrego co Portugalczyk. Messi byłby z pewnością dobrym rozwiązaniem, kto wie czy nie najlepszym w tym momencie.Babel pisze:Teraz z kolei nasuwa się pytanie czy nie lepiej wydać troche mniej na zawodnika o mniejszym nazwisku, ale nie mniejszych umiejętnościach?
Co do Mariano to ja jestem także zdania, że powinniśmy się go pozbyć. Takich zawodników na ławkę jest o wiele więcej na rynku i kto wie, czy nie warto kogoś ściągnąć z Primavery aby się ogrywał. No i jest to Argentyńczyk, a jak pamiętamy ich liczba miała zostać ograniczona. Odszedł jedynie Veron, a w jego miejsce przyszedł Gonzalez. Status quo Argentyńczyków pozostało bez zmian, a miało być tak pięknie
Jeśli poruszony został temat transferów to chciałbym się podzielić moją teorią... bardziej nadzieją. A mianowicie chodzi mi o obronę. Wiem, że nie straciliśmy bramki w drugim meczu z rzędu, ale to nie świadczy o tym, że jest wszystko OK. Walter Samuel po Mistrzostwach Świata, na które nie pojechał gra łagodnie powiedziawszy średnio. Nie jest to może tak tragiczna gra jak w Realu, ale też nie to samo co rok temu. Cordoba gra na swoim poziomie, czyli nie na najwyższym możliwym. No i Matrix, który genialne interwencje miesza z beznadziejnymi. W Palermo nie ukrywają, że Barzagli odejdzie po sezonie a Moratti szuka wzmocnień w ataku - pomocy. Nie ukrywajmy, że to linia obrony, a ściślej mówiąc jej środek, jest chyba najsłabszą [obok bramki] formacją w Interze. Można byłoby się skusić na Barzagliego, a sprzedać Burdisso, możnaby wyciągnąć Amelię, a sprzedać Julio Cesara. I tym oto sposobem mamy dwóch reprezentantów Włoch zamiast dwóch latynosów. Zambrotta nie gra najlepiej w Barcie i o niego także możnaby się upomnieć zamiast np Maxwella, który jak narazie nie gra nic. No i proszę trzeci reprezentant Włoch. Suma za tą trójkę powinna się zamknąć w 25 mln euro minus kwota zarobiona na sprzedaży naszych latynosów to będzie pewnie jakieś 15 mln euro. Chyba warto tyle wydać by mieć gwarancję, że nie stracimy jakiś głupich bramek, co?