Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 12 lis 2006, 12:11

Babel pisze:Teraz z kolei nasuwa się pytanie czy nie lepiej wydać troche mniej na zawodnika o mniejszym nazwisku, ale nie mniejszych umiejętnościach?
Nie znam zawodnika, który kosztowałby mniej a grałby na podobnym poziomie. Jedynie C. Ronaldo mi się tu nasuwa, ale na niego też pewnie trzeba wyłożyć odpowiednio dużą sumę. Nie od dziś wiadomo, że Figo gra ostatni sezon w Interze i wszystko na to wskazuje, że Moratti chce ściągnąć kogoś równie dobrego co Portugalczyk. Messi byłby z pewnością dobrym rozwiązaniem, kto wie czy nie najlepszym w tym momencie.

Co do Mariano to ja jestem także zdania, że powinniśmy się go pozbyć. Takich zawodników na ławkę jest o wiele więcej na rynku i kto wie, czy nie warto kogoś ściągnąć z Primavery aby się ogrywał. No i jest to Argentyńczyk, a jak pamiętamy ich liczba miała zostać ograniczona. Odszedł jedynie Veron, a w jego miejsce przyszedł Gonzalez. Status quo Argentyńczyków pozostało bez zmian, a miało być tak pięknie ;)

Jeśli poruszony został temat transferów to chciałbym się podzielić moją teorią... bardziej nadzieją. A mianowicie chodzi mi o obronę. Wiem, że nie straciliśmy bramki w drugim meczu z rzędu, ale to nie świadczy o tym, że jest wszystko OK. Walter Samuel po Mistrzostwach Świata, na które nie pojechał gra łagodnie powiedziawszy średnio. Nie jest to może tak tragiczna gra jak w Realu, ale też nie to samo co rok temu. Cordoba gra na swoim poziomie, czyli nie na najwyższym możliwym. No i Matrix, który genialne interwencje miesza z beznadziejnymi. W Palermo nie ukrywają, że Barzagli odejdzie po sezonie a Moratti szuka wzmocnień w ataku - pomocy. Nie ukrywajmy, że to linia obrony, a ściślej mówiąc jej środek, jest chyba najsłabszą [obok bramki] formacją w Interze. Można byłoby się skusić na Barzagliego, a sprzedać Burdisso, możnaby wyciągnąć Amelię, a sprzedać Julio Cesara. I tym oto sposobem mamy dwóch reprezentantów Włoch zamiast dwóch latynosów. Zambrotta nie gra najlepiej w Barcie i o niego także możnaby się upomnieć zamiast np Maxwella, który jak narazie nie gra nic. No i proszę trzeci reprezentant Włoch. Suma za tą trójkę powinna się zamknąć w 25 mln euro minus kwota zarobiona na sprzedaży naszych latynosów to będzie pewnie jakieś 15 mln euro. Chyba warto tyle wydać by mieć gwarancję, że nie stracimy jakiś głupich bramek, co?

Wróć do „Włochy”