Wszak to słynny Rafa "no me jodas" Guerrero. Czegóż możnaby się spodziewać po tym typku?Messi E2 Ronaldinho pisze: a sedziego liniowego juz nie zobacze podczas meczu Barcelony, bo smieje sie z niego cała Hiszpania od lat.
Co do meczu. To nie był jakiś olśniewający występ Barcelony, no ale Saragossa to bardzo dobry zespół wyprowadzający cholernie groźne kontry, o czym przekonała się dziś także Barcelona. Stwarzaliśmy sobie niewiele sytuacji, bo doskonale grała defensywa piłkarzy z La Romareda. Na szczęście Dinho załatwił nam dzisiaj 3 punkty. Oczywiście zwycięstwo bardzo cieszy, choć zostało okupione ciężkimi stratami. Szkoda Messiego, bo trzy miesiące to kawał czasu, a i znając jego perypetie z ubiegłego sezonu mam przeczucie (odpukać), że może się skończyć na dłuższej przerwie. Pech, bo sytuacja wcale nie była groźna. Mam nadzieję, że uraz Edmila nie jest tak groźny, bo w przeciwnym wypadku zostaniemy bez DMa. Czerwona kartka dla Thiago niezasłużona, a warto podkreślić, że do tego momentu rozgrywał naprawdę dobre zawody. Znowu tracimy gola w głupi sposób. Defensywa ma tendencję do dekoncentracji w początkowych i końcowych minutach meczu. Coś z tym trzeba zrobić.
Co do występów poszczególnych piłkarzy:
Valdes - dobry występ, choć przy bramce także przysnął, ta piłka powinna być jego
Zambrotta - hmm, ciągle czekam na przebudzenie Gianluci, kolejny przeciętny występ
Marquez - fatalny błąd przy bramce dla Saragossy, poza tym w normie
Puyol - wydawał mi się rozkojarzony, raz w narożniku pola karnego totalnie ośmieszył go Diogo
Sylvinho - ładnie podłączał się do ataku, ale w obronie nie ustrzegł się błędów
Motta - dobry mecz, totalnie niezasłużona czerwona kartka
Deco - nie zachwycił mnie, sporo strat
Iniesta - ciągle we wspaniałej formie
Messi - 3 miesiące przerwy
Dinho - wygrał nam mecz, choć ciągle przeplata dobre zagrania słabymi, niemniej jednak widać, że jego dyspozycja stale idzie w górę
Gudjonhsen - znowu piach
Giuly - j.w.
Saviola - udanie wprowadził się do zespołu, współautor zwycięstwa,
Edmil - za krótko żeby ocenić