Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 15 lis 2006, 11:04

Murawski w pierwszym składzie ? ...

Coś mi mówi że da rade, bo to nie jest tylko rzemieśnik od przeszkadzania ale i potrafi kreować gre, ostatnio asysta i patrz Zaki = podpałki :P oby sie tylko nie spalił Murawski bo to debiut i o punkty, to powołanie to nie mała niespodzianka. Jednak wierze że podoła zadanią. I cieszy fakt że teraz do kadry mają bliżej gracze z ligi niż z wschodu czy zalepsza zachodu :P Ba nawet z Kataru :wink:

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - mianowicie Łuksza Surma - nie wiem czemu mają uraz do niego, może faktycznie obecnie w cieniu Vuko ale przeciesz to na tej pozycji jeden z najlepszych graczy w lidze. Trzyma poziom, i nie popełnie błedów. Teraz gdy sytuacja jest jaka jest był by jak znalazł. Zwłaszcza że Leo chce grać dwójka DM, a Surma też rozgrywać umnie. Srodek pomocy Sobol - Surmik też by dał rade.

Po meczu z Portugalią odszczekałem wszystko ale teraz znów wole po meczu oddawac honory :P Bo to nie bedzie łatwy mecz, jak powiedział Orest Leńczyk "Jak Bełchatów nie pokona u siebie Pogoni to mecz z Wisła nie bedzie miał tak naprawde znacznie" i podobnie wygląda sytuacja z teraz, po meczu z Portugalia szał, podniecenie itd, potem problemy kadrowe i mecz może i o wiekszym znaczniu. :roll: Skromne 1:0 dla Biało Czerwonych biore w ciemno. Argesywna gra i walka, szybkie kontry i skuteczność, akcje Belgów "niszczone" w drugiej lini, pressing i gra piłka jak mówi motto Kazka Wegrzyna :P - pamietajmy że Żewłakow zagra na stoperze a to też eksperyment. Wiec np. Wasilewski i Bronowicki muszą pamietac o asekurowaniu nie tylko skrajnym pomocników. Wasyl po passie strzeleckiej sie zacią :P ale znów głupie bramki tracone przez Lecho to nie jego wina. Teraz ma znów szanse. Oby ją wykorzystali wszyscy :]

Wróć do „Polska”