ps: tak na marginesie - najbardziej wyjebane oprawy są przy okazji derbów; jeśli chodzi o mecze z Barceloną bardzo często z kolei w oprawę jest wciągany cały stadion, ale w wypadku derbów oprawy są najoryginalniejsze, najbardziej przemyślane. Natomiast w przypadku całej reszty meczów (LM, Copa del Rey, liga), to wiadomo - raz kapitalne, raz bardzo skromne, co się wiąże przede wszystkim z rangą przeciwnika, szczeblem rozgrywek, bądź też jakimś jubileuszem (stulecie klubu, 25-lecie istnienia Ultras Sur) czy rocznicą danego wydarzenia, ale generalnie, prawie zawsze Ultrasu Sur zaznaczają swoją obecność jakąś oprawą.
Dodam jeszcze tylko, iż niezależnie od Ultras Sur, również Orgullo Vikingo kręcą prezentacje, są one dużo skromniejsze, ale są !!! na każdym spotkaniu. Atutem tej pierwszej ekipy jest choćby to, że mają miejscówki pozwalające na większe możliwości "techniczne".
A teraz już tradycyjnie foty:
pierwsza z meczu z Athletic Bilbao/sezon 2001/02 (w tym sezonie US powrócili na swoje miejsca, za bramką, po 3-letniej banicji związanej z przebudową stadionu i liwidacją miejsc stojących)

dobry motyw z tymi "kubraczkami", typowo zbytkowniczy hehe, a tak na poważnie to oczywiście odniesienie do "kastylijskiego" patriotyzmu dla Hiszpanii, wiadomo - Athletic Bilbao = dążenia separatystyczne
sezon 2003/04 derby w Madrycie (tym razem u lokalnego rywala), jest to oczywiście sektor naszych, zajebisty motyw z orłem trzymającym symbol Ultras Sur, a u dołu napis: "Honor, Estilo y Tradicion", czyli mniej więcej: "Honor, Styl i Tradycja"

mam pytanie: czy kontynuować mój "serial" ? nie wiem jak dużo osób jest zainteresowanych? pozdrawiam, Siempre Fieles/ Na zawsze wierni !!!