byles w madrycie na meczu? wiesz co robia us? pewnie nieMundialito pisze:do rkoemana: chłopie, co Ty bredziesz??? przecież chyba od tego jest każda ekipa ultras, na każdym stadionie !!! od opraw, dopingu itd, więc jeśli na Lechu nie byłoby ekipy z kotła, na Legi z żylety, na Widzewie "spod zegara", w Lyonie Bad Gones itd itd, to byłoby tak samo jak na Santiago bez US i OV ! proste jak budowa gwoździa ! a to, że pikniki na Realu to społeczność specyficzna, bo wyjątkowo krytyczna i wymagająca to już inna bajka. Poza tym w całej Hiszpanii jest zupełnie inne podejście w tych klockach w porównaniu np. do Polski, także nie rzucaj bezsensownych tekstów
a glosujesz. otoz poza oprawa meczow zajmuja sie innymi sprawami - np rasizmem. poza tym dla ciebie widze normalne jest obrazanie polakow przez kibicow mardycie (podejscie takie jak gdzie indziej - porownuja katalonczykow do polakow ktorzy byli swojego czasu na polwyspie iberyskim). mi by to bardzo przeszkadzalo gdyby kibice mojego klubu obrazali mnie jako polaka
ps - bylem w hiszpanii pewnie wiecej razy niz wiekszosc tego forum wiec nie ucz mnie jak tam wyglada kibicowanie
albo to ze ligallo fondo norte to zwykle ugrupowanie polityczna o dosc radykalnych pogladach. tozsamych z tymi do ktorych przynaja sie kolesie z US z wydzieranymi swastykami na lapach
polecam tez przyjrzec sie flagom US - tym z czaszkami ss. nie wiem jak tonie ale mi jako polakowi slabo kojarzy sie symbolika nazistowska
wiec moze zamiast napadac tak agresywnie przeczytaj najpierw co pisze. bo mam dosc duze pojecie o tym jak wyglada kibocowanie w hiszpanii
ja na was nie napadam. a za to wy regujecie straszna agresja i zamieszczacie sobie obrazliwe awatary
zbyt nerwowo wg mnie
ps2 - nie wiem po co nazywacie sie wzajemnie debilami majac albo marne pojecie o realu albo barcelonie. wiecej szacunku podczas dyskusji. bedzie mozna sie wtedy czegos ciekawego dowiedziec