Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 16 lis 2006, 16:13

Real sie zbroi :twisted: Jeszcze Kaka' i Messi ... w zimie :P

A tak na poważnie Calderon nazwał Marcelo następca Roberto Carlosa w kadrze Canarinhos, a Dunga już go ostudził mówiąc że Cafu i Carlos nie beda mieli nastepców bo byli jedyni i zawsze grali, teraz to sie zmieni, na dowód czego od debiutu Marcelo już 3 innych młodych latków grało na flankach defensywy Canarinhos. Ale nie w tym rzecz bo młody na pewno może sie przyjać w Real i sam wywalczy sobie miejsce. Ale filozofia Dungi jest inna.

El Pipita ? tżz ciekawy gracz, ostatnio jak były derby River - Boca czekałem do 3 w nocy by go zobaczysz w akcji na zywo :P pierwsze wrażenia pozytywne [kupować :P], w tym meczu inny gracz River wymiatał pomocnik Bul... coś tam [zapomniałem - wybaczcie] ale Gonzalo miał swój wkład w wygrane derby, bo grał swietnie w ataku. Słabiej zagrali Gago i Palacio ale odbili sobie to w następnych kolejkach i ida po mistrza :] Prowadzeni przez wiecznie strzelającego Martina Palermo.

Chyba nawet transfer Gago był by bardzie "opłacalny" że tak powiem dlla Real od strony sportowej, patrzac na jego pozycje z zmysł taktyczny jak i techniczne gre. Cena robi swoje, ale może być jeszcze wyższa jak Barca da z 15 za Palacio, to Boce nie odda za 12 Gago. Jednak to wszystko jest o tyle dziwne że w Mardycie jest Fabio Capello. A to nie jest trener któremu Calderon będzie mówił kto ma grać, i trener który żadko eksperymentuje. Dla tego to jest dziwne ze Real zapowiada rewolujuce z Capello na ławce, bo to nie jest Arsen Wenger który jest dla piłkarzy jak ojciec. Macie przykład z Cicinho [jak tam u niego, kiedy wraca ?] i Salgado, Włoch powiedział wprost że Hiszpan ma u niego miejsce bo jest doswiatczony i ma ta równowage w defensywie i ofensywie. Podobnie było z Robinho do czasu az nie pokazał że może grac bez holowania piłki itd. Dla tego zastanawia mnie jak to zostanie rozegrane. Zwłaszcza że Carlo pozostanie w klubie. Ciekawy jestem jak to bedzie, bo nie wątpie w umiejętnosci pokuładania drużyny przez Capello ale on sie nie podpala łapkami z papierami na gre co już nie raz pokazał. Chyba że wraca stary dobry Fabio :P gdy zaczynał kariere na Giuseppe Meazza.

Wróć do „Hiszpania”