Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post autor: Janio » 17 lis 2006, 18:07

Mundialito nie rozumiem Cię, poważnie...

Wpadasz sobie beztroski na forum i zaczynasz wklejać zdjęcia opraw meczowych organizowanych przez Ultras Sur - wszystko pięknie, ładnie, doping, flagi, kartoniady itp. Nagle ktoś zwraca Ci uwagę, że ta konkretna frakcja kibiców prezentuje niedopuszczalne dla myślącego człowieka poglądy, używa nazistowskiej symboliki, obraża inne nacje z powodów rasistowskich. Mam rozumieć, że w kontekście tworzenia doskonałej atmosfery podczas meczów można nie brać pod uwagę wszystkich innych przejawów działalności US? Odpowiedz mi też czy US śpiewają piosenki obrażające Polaków, czy używają symboli hitlerowskich, czy prezentują rasistowskie poglądy? Jeśli tak to nie rozumiem jak można ignorować te fakty w imię dobrej oprawy meczu... Zaznaczam od razu, że nie chodzi mi teraz o jakiekolwiek sympatie czy antypatie klubowe - po prostu taka postawa powinna być piętnowana przez każdego przyzwoitego człowieka.

EDIT

Po co rozmywasz sprawę jakimiś tekstami o jedności (albo odrębności) US i OV? Co to ma do prezentowanych przez nich poglądów? Guzik mnie interesuje czy obie grupy obrażają inne narodowości czy ludzi o innym kolorze skóry razem czy każda z osobna. Podobnie nie ma dla mnie znaczenia czy biorą udział w oficjalnym życiu politycznym czy nie - ważne jest to że ich postawa jest niedopuszczalna i takiego typu kibiców powinno się usuwać z trybun bez względu na to czy robią widowisko czy nie. UEFA deklaruje brak jakiejkolwiek pobłażliwości dla zachowań rasistowskich - powinna więc zacząć od najbardziej jaskrawych przykładów...
Ostatnio zmieniony 17 lis 2006, 18:28 przez Janio, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Hiszpania”