Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post autor: Janio » 17 lis 2006, 20:53

Mundialito pisze:, hmm..fotki zmieściłem tylko i wyłącznie w intencji pokazania co się dzieje na Santiago od strony opraw, więc zauważ proszę, że polityczny burdel zaczął rkoemanna siłę lansując brzydkie strony US, poza tym w wielu momentach rzucał hasła, które nijak się nie pokrywają z rzeczywistością kibicowskiego światka, stąd te rozmywanie - chciałem sprostować to i owo

Niby wszystko OK, ale zrozum - gdyby to frakcja kibiców Barcelony robiła zajebiste flagi i całe 90 minut dopingowała zespół, ale jednocześnie wiedziałbym o tym, że wyznają takie a nie inne zasady - po prostu nie mógłbym się z nimi utożsamiać i cała oprawa meczowa byłaby dla mnie przesłonięta właśnie tą chorą ideologią. To jest kwestia światopoglądu - albo jest się przeciwko rasizmowi, homofobii, ksenofobii itp., albo nie - to nie działa na zasadzie: "z reguły potępiam, ale w przypadku kibiców mojej drużyny przymykam oko". Wychodzę z założenia, że nie można oddzielić od siebie pewnych rzeczy - nigdy nie zrozumiem podejścia typu: robią fajną atmosferę, więc ignoruję ich poglądy. Tłumaczenie, że interesują Cię tylko ich "aranżacje boiskowe" w oderwaniu od całej niechlubnej reszty uważam za pokrętne...

Wróć do „Hiszpania”