Reprezentacja Argentyny (zbiorczy)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 17 lis 2006, 21:09

Witam i odswiezam temat o rep. Argentyny.Mam pytanie do xeneize na temat bylego trenera tej reprezentacji Jose Pekermana.Okazuje sie, ze sa istotne szanse na to zeby ten niedawny jeszcze trener kadry argentynskiej zostal selekcjonerem USA.W prasie hiszpanskojezycznej pokazuja sie informacje jako by Pekerman mial niedlugo podpisac kontrakt z USA.Ten trener byl wymieniany jako jeden z kandydatow do objecia posady po Arenie, ale # 1 byly Klinsmann, ktory ponoc ma za duze wymagania i chce calkowicie o wszystkim decydowac jak przyszly trener Amerykanow, co nie podoba sie szefom zwiazku pilkarskiego USA i mowi sie ze Klinsmann nie zostanie ostatecznie selekcjonerem Stanow Zjednoczonych.Oczywiscie nie sa to potwierdzone informacje przez powazne zrodla prasowe ale wedlug mnie to moze byc prawda, bo za duzo czasu mija bez konkretnych wiesci o mianowaniu Klinsmanna.

Moje pytanie jest abys w miare swoich mozliwosci xeneize blizej przedstawil sylwetke Pekermana oraz jego wady i zalety jako szkoleniowca a takze jako trenera w innym kraju jak np. USA.Jak to widzisz i co pisze prasa argentynska na ten temat.Jak masz czas to prosze daj znac.Pozdrawiam.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”