Euroliga i inne europejskie puchary w kosza

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 18 lis 2006, 23:08

Tabela tak się kształtuje że duże problemy z awansem będą miały Climamio i Kolonia, zresztą Niemcy byli skreśleni jeszcze przed pierwszym meczem. Ale w sumie to dobrze że raczej odpada wyżej klasyfikowana drużyna z Włoch. Myślę że LeMans z taką grą jaką prezentują nie będą mieli problemów z awansem i uplasują się za wielką dwójka - Olympiakosem i Tau. Czyli wychodzi że Prokom powinien zając min 6 miejsce, a ma szansę powalczyć o 5 lub nawet 4 choć w to nie wierzę :oops: Tylko żeby to było realne trzeba dwa razy pokonać Niemców, Efes u siebie, w Moskwie jak wróci Papadopoulos raczej trzeba liczyć się z porażką i Prokom powinien wszystko zrobić żeby ani razu nie przegrać z Climamio :!: Co do meczów u siebie z Grakami i Hiszpanami to będzie niezwykle trudno, a z taką skutecznością jaka była w meczu z Dynamo lepiej w ogóle nie wychodzic na parkiet i się nie kompromitować.
czeher pisze:RheinEnergie vs. Prokom
Pascesas wróci gdzieś tak na początku grudnia. Zaś przy całym szancunku dla Gortata jeśli on jest jednym z lepszych zwodników Koloni to Prokom nie ma wyjścia i musi wywieźć komplet punktów. Choćby taki Besok jest wiele więcej wart w koszykóce niż młoda i dopiero wschodząca gwiazda mistrza Niemiec. Zresztą Polacy już kilka sezonów temu przegonili Niemców w klubowej koszykówce potrafiąc wygrywać z ich 'wielką' Albą nawet w Berlinie. Co prawda Alba ostatnio nie zobywa tytułu jednak co roku jest jednym z głównych faworytów a w tym znów jest w czołówce walcząc o mistrzostwo. Porazka Sopocian będzie wg mnie sporym rozczarowaniem po którym powinna nastąpić zmiana planów na ten sezon :wink: Oczywiście trzeba poprawić grę z ostatniego meczu ale to raczej był taki mecz (z Olympiakosem mecz był chyba przegrany już w szatni) bo obie drużyny zagrały słabo a potrafią lepiej.
Dziś Kolonia (3 miejsce) przegrała na wyjeździe z liderem a cały zespół zagrał na niskiej skuteczości. Gortat jak zwykle wyszedł w pierwszej piątce i zdobył 5 pkt grajac zaledwie 15 min. Nie wiem czemu nie grał zmiennik Polaka Alvin Jones :roll: być może jest kontuzjowany bo w meczu z Climamio grał ledwie 5 min :?
czeher pisze:Dynamo Moscow vs. Le Mans
Obecnie Francuzi mają dużą szanś na zwycięstwo w Moskiwe. Kiedy wrócą kontuzjowani koszykarze :?: Jeszcze nie wiem ale mam nadzieję że się dowiem :P
czeher pisze:Lottomatica Roma vs. DKV Joventut
Roma ostatnio prezentuje bardzo słąbą formę. Zawodzi m.in. Hawkins który w poprzednim sezonie i na początku tego przeważnie zdobywał najwięcej punktów a teraz... :badziewie: Włosi po niezłym początku sezonu w lidze spadli na 11 miejsce, choć jedna wygrana może dać im awans o kilka pozycji. Joventut prezentuje się nieźle ale bez fajerwerków, dziś przegrali 18 pkt z Unicają na wyjeździe. W meczu euroligi ja liczę na przebudzenie się Włochów i ich zwycięstwo.
czeher pisze:Union Olimpija vs. Partizan November 22, 2006 20:45 CET

No i kolejne spotkanie rodem z ligi adriatyckiej
Czyli lider jedzie do drużyny z problemami. W lidze adriatyckiej Partizan zdołał juz pokonać u siebie Olympię ale jak będzie teraz...
czeher pisze:Benetton Treviso vs. Aris TT Bank
uuu typuje mistrza Włoch.
czeher pisze:Eldo Napoli vs. Pau-Orthez
Chyba tyż Włosi.

Wróć do „Inne sporty”