ale zauwaz jaka maja infrastrukture.. stadiony moze i male ale stadiony przypominajace angielskie.. mam znajomych ktorzy jezdza na Banik .. stadion zawsze pelny a bilet 3 zl .. i taki kaprawy klub jak Banik ma stadion z prawdziwego zdarzenia i tak wiekszosc w Czechach..Zaza pisze:I tak i nie - takim Czechą może zazdrościć tego ze lige maja słabo jak nic ale piłkarzy światowej klasy, bo zapomniałem jeszcze o Nedvedzie. To też pokazuje co nie co, bo w kraju Sparta i Slavia a piłkarze po czołowych klubacz w europie.
druga sprawa i meritum problemu ... SZKOLENIE .. ich szkolki przy ich srodkach finasowych sa perfekcyjnie bija Nas na glowe, maja po prostu standarty europejskie .. a liga w porownianu do naszej taka slaba nie jest bo Sparta i Slavia cos czasem szarpna...
a pilkarze zarbiaja tam mniej niz rzeznik ...
inna mentalnosc, inna organizacja sport no i SZKOLENIE SZKOLENIE
wiec ja osobiscie ani sie nie dziwie ani nie zazdrosze bo po prostu to jest naturalne ze przy takim stanie rzeczy pojawi sie u nich i taki Nedved i Rosicki i inni .. zreszta wystarczy spojrzec na rep. wprawdzie juz to pokolenie wygasa ale to byli zadnicy prowadzeni od mlodego od reprezentacji juniorskich tam wszytsko ma rece i nogi i byla to i jest dosc spora sila w europejskieh pilce
ale ten jeden musi sie pojawicNo na pewno, ale jeden robi reklame drugiemu, Ajax wypromował Chivu, Milan kupił Kaladze razem z Shevchenką po tym szalonym sezonie Dynama, Nedved pokazał klase w Lazio, Stanković też, podobnie Mutu w Parmie itd.
ale musi byc i ten jeden i ci inniJeden pokazuje że są inny
podaj mi jakiegos gracza z pola co robi furore w jakims silnym klubie ??
przychodzi mi na mysl tylko smolarek ale... no wlasnie on byl szkolony w Niemczech nie w Polsce i wszytsko jasne