Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 19 lis 2006, 12:39

bellus pisze:Z dzisiejszego dnia: przegrana Brazyli z niedocenianą przez Babela przed MS Francją
Francuzi zagrali dzis wyśmienicie, ale jak dla mnie to raczej Brazylia nie zagrała tego, do czego przyzwyczaiła przez lata. Dopiero gdy zdali sobie sprawe, że mecz się powoli kończy gra im sie bardziej układała. Może powoli konczy się dominacja Canarinhos. Francuzi nie tyle nie docenieni, co strasznie osłabieni. Osłabienia to fakt, ale nie spodziwałem się, że przyjmujący Granvorka jest w stanie zapełnic luke na prawym skrzydle (kontuzja Ruette), czy tez Vadeleux zastąpi Montmeat'a. Gosc nawet do LŚ nie był zgłoszony i szczerze pierwszy raz widziałem go w akcji. Jak dla mnie wykrystalizowała się 6+1 która bedzie walczyc o medale: Rosja, Serbia, Polska, Bułgaria, Brazylia, Francja i mimo wszystko Włosi (jako druzyna typowo turniejowa). Nikt inny się nie włączy do tej walki.

Acha jeszcze jedno mi się przypomniało. Jesli ktos jeszcze nie wie dlaczego siatkówka tak wciąga, niech poluje na powtórke meczu Francja - Brazylia.

Odniose się jeszcze do Polaków. Gramy nieźle i jak wielokrotnie juz to napisałem jeszcze nie jest to 100%. Prawdziwych Polaków zobaczymy w II rundzie. Oprócz przyjęcia niepokoi znów przedwczesne pompowanie balonu, ale znajac nasza mentalność, sztab trenerski ostudzi głowy naszych zawodników. Wstrzymajmy się jeszcze. Będzie dobrze.

Wróć do „Inne sporty”