Siatkówka

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 22 lis 2006, 18:02

Babel pisze:Tak na poważnie to zagrywka chodzi jak narazie bardzo dobrze. Dzisiejszy mecz jest na razie wyjątkiem który miejmy nadzieje potwierdzi regułe. Przy analizowaniu zagrywek nie zawsze mozna podpierać sie statystykami, bo nie ma w nich tych, które zostaja przyjete nad siebie albo w bok.
O zagrywkę też się nie boję. Dzisiaj nie szła najlepiej bo wiadomo, że Japończycy świetnie grają w obronie. Winiarski na początku próbował mocnej zagrywki, ale Japończycy świetnie bronili, więc zmienił ją na techniczo-taktyczną. Szukał linii bocznej, etc. Podobnie najlepszy dzisiaj Świderski. Suma sumarum Polacy jak narazie grają jak przystało na mistrza świata. Mieliśmy najwięcej czasu na przygotowanie się do tych mistrzostw. W samej Japonii zjawiliśmy się chyba też jako pierwsi [oczywiście nie licząc gospodarzy :) ] i okres aklimatyzacji jest już dawno za nami. Martwi mnie coś innego. Mianowicie forma Kadziewicza. O ile Pliński gra świetnie, to Kadziewicz jakby nie mobilizował się należycie. Każdy jego atak, zagranie jest jakby nonszalanckie. Mam nadzieję, że w meczach z poważniejszymi rywalami da z siebie więcej i nadgoni poziomem do kolegów.
Jeszcze jeno: jak dla mnie odkryciem mistrzostw jest Winiarski. Nie widziałem już go długo w akcji, a w reprezentacji często przegrywał czy to z Murkiem czy to z Gruszką, a teraz chyba nie ma w Polsce zawodnika, który mógłby go wygryźć z pierwszej 6. reprezentacji.

Wróć do „Inne sporty”