Siatkówka

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 22 lis 2006, 18:24

Co do samych Mistrzostw, do gra Polaków jest niezła, ale nie świetna. Co prawda mamy szansę na awans do półfinałów, ale nie popadajmy w samozachwyt. Do Brazylii czy też Serbii trochę nam jeszcze brakuje. Tak jak kiedyś, Bułgaria była dalekooo za nami, to teraz są tak samo dobrzy jak my lub lepsi. Wierzę w Polaków ale to jest tylko moje zdanie. Z Serbią wielkich szans nie mamy z Rosją nie wielkie. Z Abramovem i Poltavskim na ataku i serwisie, będzie nam bardzo trudno. A do tego dochodzi mutant Kazakov. Mam nadzieję jednak, że Polacy zagrają kolejny dobry mecz i awansują do półfinału. Nie wspominam już i medalu, o którym tak głośno w mediach. Nie potrzebnie dziennikarze nadmuchali balon o sznasach Polski na medal. Załóżmy nie uda się, to co? Wszystko będzie na Lozano, który dostanie ostrą nagonkę i pewnie potem zostanie zwolniony bądź sam odejdzie. Wszystko przez takie dziennikarskie stereotypy. Jak mówił sam Lozano, wymagania wobec Polski są ogromne. To jest bardzo ciekawe, bo żeńska reprezentacja, w dodatku Mistrzynie Europy, miały niskie cele. Miejsca 6-12 satysfakcjonowały zarząd. Jeżeli 'Złotka' Mistrzynie Europy miały tak nisko postawione cele, to dlaczego Polacy, na arenie Europejskiej dobrzy, lecz nie najlepsi mają walczyć o medale? Polska paranoja. Jeżeli odpadniemy to jak dla mnie nie będzie tragedii, jednak 3mam kciuki za naszych ;)

Wróć do „Inne sporty”