Berik pisze:Najlepsza jest angielska.
Najbardziej wyrownana, duzo gwiazd, bardzo dobry poziom i genialni kibice.
Mimo, ze jestem kibicem Barcelony, a co za tym idzie fanem La Liga, to uwazam, iz Premiership wymiata.
Najbardziej wyrównana?Hmmmmm...chyba mam omamy wzrokowe bo jakos na czele ze stosunkowo dużą przewagą są Chelsea i MU,w każdej lidze się zdarzają niespodzianki,ale tak naprawde od kilku lat rządzą w Anglii cztery drużyny czyli MU i Chelsea plus Arsenal i Liverpool i jak by teraz nie graly to w ostatecznym rozrachunku jesli spojrzymy na kilka lat to widac olbrzymia przewage tych teamów nad resztą.
Dużo gwiazd-nie no,nparawde mocny argument,pierwsza rzecz wytłumacz pojęcie gwiazdy(jakie kryteria przyjmujesz?Zarobki?ilość meczy w rep. danego kraju?).
Bardzo dobry poziom-ale czego?Poziom testosteronu kibiców Tottenhamu?Poziom sędziowania?
Genialni kibice-tu raczej nie mam żadnych zastrzeżeń ale to raczej nie ma za bardzo wpływu która liga jest lepsza,bo w Polsce też zdarzają sie mecze na których jest świetna atmosfera (niektóre mecze Korony,Legii czy Lecha)a jakos piłkarze nie zmieniają się nagle w herosów i nie grają jakoś znacznie lepiej.Genialni kibice to żaden argument.