Czy bierzemy pod uwage tylko pierwsze 4 zespoly? ja takich kryteriow nie biore pod uwage. Liczy sie cala liga. A co do tego Liverpoolu to od paru lat daj dupci w lidze.King_of_CKM pisze:Najbardziej wyrównana?Hmmmmm...chyba mam omamy wzrokowe bo jakos na czele ze stosunkowo dużą przewagą są Chelsea i MU,w każdej lidze się zdarzają niespodzianki,ale tak naprawde od kilku lat rządzą w Anglii cztery drużyny czyli MU i Chelsea plus Arsenal i Liverpool
:King_of_CKM pisze:(jakie kryteria przyjmujesz?Zarobki?ilość meczy w rep. danego kraju?).
Berik pisze:Co do gwiazd to nie ma sie klocic na ten temat. "gwiazda" to pojecie wzgledne. Dla jednych gwiazda jest ROnaldinho, a dla drugich Rasiak, ktory gra 1 skrzypce w Southamptonie. Status gwiazdy zalezy od mozliwosci zespolu.
pilki i dawki adrenaliny, ktorej w np. lidze wloskiej czy Bundeslidze ja nie uswiadczam.King_of_CKM pisze:Bardzo dobry poziom-ale czego?Poziom testosteronu kibiców Tottenhamu?Poziom sędziowania? Laughing
A wlasnie, ze duzy. Nie bedzie dobrej ligi, jesli duza ilosc osob bedaych na stadionie bedzie wyzywac od "malp" i "czarnuchow". No i nawet najwspanialszy mecz , ktory zostaje przerwany przez paru kretynow z trybun traci swoja magie. Bo bedzie sie tylko mowic o tych pajacach.King_of_CKM pisze:Genialni kibice to żaden argument.
Rasiak jest gwiazda w Southamptonie i to nie ulega zadnych watpliwosci. Ronaldinho to ikona nie tylko Barcelony, ale tez calej pilki. Gwiazda to zawodnik pierwszego planu w danej druzynie, osoba niezbedna do osiagania dobrych wynikow. James w Portsmouth, Iker w Realu czy nawetRzuR pisze:bo jak dla mnie,zestawianie Debowego(mocnego-dlugo warzonego) z Ronniem jest lekka herezja.
Wichniarek w Arminii. Kazda liga ma swoje gwiazdy, bo kazdy zespol ma jakiegos waznego dla siebie grajka. A ilosc wydanych pieniedzy nie jest wyznacznikiem wspanialych umiejetnosci.Wystarczy podac przyklad Beckhama, ktory za czasow MU byl najlepszym skrzydlowym swiata, a od czasu gdy jest w Madrycie to moze isc zbierac kartofle jedynie.