Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post autor: Sero » 26 lis 2006, 15:25

RóżA pisze:Dzisiaj w Internecie ukazała się kolejna plotka łącząca Messiego z Interem. Tym razem kwota za jaką młody Argentyńczyk miałby przejść do Włoch wynosi 70 milionów funtów. Kwota jaką Lionel ma zapisaną w klauzuli odstępnego wynosi chyba 100 mln Widać, że szukanie następcy Figo trwa w najlepsze, ciekawe ile w tych farmazonach prawdy

Właściwie to pytanie jaki gracz nie był łączony z Interem ? bo chyba już niewielu takich zostało. Druga sprawa to kwota. Wcześniej czytałem, że może chodzić nawet o 90 mln. funtów co już wogóle było by cyrkiem. Może gdyby Messi nie był tak kontuzjogenny. Zresztą trzecia sprawa to Barca. Przecież to nie jest klub potrzebujący na gwałt pieniędzy, a tak młodego i megahiperutalentowanego pasującego do zespołu gracza ciężko znaleźć. Zresztą Messi nawet nie gra na pozycji Figo (albo ja o tym nie wiem).

Zmieńmy temat na bardziej poważny. Już dziś mecz na szczycie w którym wicelider Palermo podejmie lidera czyli Inter Mediolan.
Inter 30
Palermo 27
tak więc 3 punkty straty to w zasadzie nic. Dobrze, więc będzie powiększyć sobie przewagę do 6 oczek. Łatwo jednak nie będzie w tamtym roku przegraliśmy na Renzo Barbera 3-2 w 2.kolejce kiedy to dostawaliśmy nawet łomot 3-0. Dziś mamy nadzieję na inny scenariusz. Podróż sentymentalną odbędzie Fabio Grosso, któr spędził kilka miłych sezonów w zespole "różowych" i co warte podkreślenia dalej ciepło wypowiada się o byłej drużynie.
Misja do wykonania. Strzelić gola i nie dać poszaleć Amauriemu (6 goli w Serie A) i Di Michele (5 goli), którzy przy podaniach Coriniego stanowią świętą trójce Palermo. Z kolei Zlatan i Crespo zatroszczą się o to by były bramkarz Interu, Alberto Fontana nie nudził się zbytnio na bramce. Defensywy obu zespołów są bardzo ciekawe.

Cassani, Zaccardo, Barzagli, Pisano
Zanetti (Maicon), Cordoba, Materazzi, Grosso

pomoc także

Tadesco, Corini, Dellafiore, Brienza
Figo (Zanetti), Cambiasso, Vieira, Stankovic

no i atak :)

Amuri, Di Michele
Ibra, Crespo

Być może po raz pierwszy od ostatniej kontuzji w pierwszej "11" wybiegnie Cuchu. Czas najwyższy by w końcu powrócił bo i tak ma już za dużo kolejek z głowy. A dla równowagi z powodu kontuzji wypadł Dacourt.

Ciekawostką meczu jest prezydent Palermo, Maurizio Zamparini. Koleś daje ciekawe komentarze które polecam przeczytać :D fragmenty
W mojej opinii, mamy najlpeszego trenera we Włoszech, myśle też, że Franceso uważa, że ja jestem najlepszym prezydentem na półwsypie Apenińskim skromniś
Moratti więcej ode mnie ma tylko szczęścia, ale w niedzielę wygram z nim 4:1. Jesteśmy teraz na drugim miejscu, ale przełomem po aferze Calciopoli będzie Palermo. Klub piękny w środku i na zewnątrz

FORZA INTER

Wróć do „Włochy”