Siatkówka

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 28 lis 2006, 15:05

Zacznijmy. Oglądałem tylko pierwszego set i powiem szczerze, byłem załamany tym co widziałem. Winiarski i Świderski praktycznie nie istnieli. Poszedłem do szkoły, na fizyce poszliśmy oglądać do sali mecz. Tak więc oglądałem 3 seta. Całkiem inna gra Polaków, do drużyny znakomicie wprowadził się Szymański, dla którego był to najlepszy mecz w życiu, jak powiedział. Następnie oglądałem tiebreka, jak reszta mojej szkoły. Na Hali rozwiesili telebim i 800 osób krzyczało Polska. Coś wspaniałego, nie spodziewałem się tego po moim dyrektorze. Spoko facet, wuefista w dodatku. Jak wygraliśmy to cała hala wypełniła się okrzykami radości. Może powiem trochę o grze. W pierwszych dwóch setach wyglądało to słabo, co tu nie mówić graliśmy miernie. Gacek grał przeciętnie, Wlazły dwa razy dał się złapać na pojedyńczym bloku. Byłem zdziwiony, ale potem wszystko wróciło do normy. Serwis, którego brakowało w dwóch pierwszych setach w końcu zaczął funkjonować, atak i przyjęcie także. Ogólnie Chodzież, to miasto żyjące głównie siatkówką. Mamy drugoligowy zespół, który w poprzednim sezonie gościł nawet w pierwszej lidze. O zainteresowaniu siatkówką już nie wspomnę. Chyba każdy uczeń czy też uczennica potrafi wymienić pierwszą szóstkę rep. Polski ;)

No to teraz czeka nas jeszcze mecz z wymagającą (nawet bardzo) Serbią, a następnie półfinał. Brazylia czy Bułgaria? Może za wcześnie na takie rozważania, ale ja osobiście, jak każdy normalny człowiek wolałbym wpaść na Europejczyków. Brazylia - wiadomo światowy potentat, mając w składzie Andre, Gibe, Hellera, Gustavo i innych nie zdobycie przez ten zespół Mistrzostwa Świata było by wielką niespodzianką. Bułgaria - zespół ze znanymi jak i nieznanymi nazwiskami. Kto w tej chwili nie zna Konstantinova, Kaziyskiego czy Nikolova? Pisałem już kiedyś o Nikolovie, który w meczu z Niemcami zaserwował 5 asów pod rząd. Bułgaria ma bardzo dobry wyrównany skład, m. in. Yordanov, którz świetnie sobie radzi w tych mistrzostwach. Coś mi mówi, że po zakończeniu tej imprezy będzie duży popyt na Bułgarów. Przecież Kaziyski i Yordanov grają w przeciętnym Siconoco Sofia, a mogliby bez więk,szych problemów brylować na boiskach ligi Włoskiej. Więcej napiszę po jutrzejszym meczu z Serbią ;) Polska Mistrzem Świata :lol: Kto jest za? :wink:
Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 15:09 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Inne sporty”