Zaza pisze:I ostatnia sprawa - w zasadzie najważniejsza, bo od tego zaczeła sie nasza rozmowa - wykładnikiem LM ? nadal uważasz że tak nie jest ? że lidze z Milanem i Viola na debecie, Juve w serie A i stosunkowo krótka kadrowo Roma bedzie wykładnikiem tego co obecny Inter może ? hmm wiesz bo w takim razie to ja wychodze na jakiegoś przymierzeca Nerazzurich , bo dla mnie to jest normalne że jesli Roma wygra scudetto to bardzie je przegra Inter. I to nie liga w kraju ale LM bedzie tym wyznacznikiem, bo Moratti za grupe miliony nie zbudował Interu na najblizsze 4 lata
Ale czy wraz z minusowymi punktami Milanu czy Violi zespoły te przestały grać ? nagle zawodnicy stali się piłkarzami na miarę Chievo czy Catani ? raczej nie, to dalej są czołowe zespoły, a Inter ograł zarówno te dwóję + Romę + Palermo i wszystkie mecze na wyjazdach ! tak więc Inter udowadnia, że teraz jest poza zasięgiem natomiast ja dalej pozostaje przy swojej wersji z LM, że wiele będzie zależeć od losowania. Oczywiście jeśli trafimy np. na Chelsea to przed meczem nie spakuje manatek i nie powiem Angolom "gratuluje awansu". W fazie pucharowej wszystko będzie zależało od dyspozycji dnia i jeżeli nie daj Boże Inter na taki trafi to można mieć problemy nawet ze Steauą. Nie zmienia więc nic mojego nastawienia co do głównego celu czyli scudetto.
Adriano wybrany najgorszym piłkarzem Serie A. Tuż za nim para napastników Milanu Ricardo Oliveira, Alberto Gilardino.
Laureatom gratulujemy
Z drugiej strony takie rankingi traktuje z dystansem. W końcu najgorszy jest ten kto jest zgłoszony do rozgrywek, a nie gra w przeciętniaku