Jak dla mnie za malo ogrania np. w meczach LS, rozgrywający bez błysku raczej okresliłbym ich zwrotem "niemiecka solidność", a zmiennicy są zdecydowanie słabsi od pierwszej szóstki. Jeszcze za wczesnie na wielkie sukcesy, choc pojedyncze mecze moga wygrywac.bellus pisze:A na ME w przyszłym roku poza nami stawiam na reprezentacje NIemiec.
Otoz ranking fivb oddaje dosyc sprawiedliwie układ sił w przeciagu kilku ostatnich lat w swiatowej siatkowce. Jedynie mozna się przyczepic, ze mistrzostwa Azji czy Afryki nie maja takiego poziomu jak w Europie, a punktowane sa tak samo. Jeszcze jedno jest niesprawiedliwe, bo LŚ tez jest punktowana, a niektóre zespoły mimo wysokiego poziomu sportowego nie maja szans tam zagrac - wzgledy komercyjne. Fivb sama decyduje kto gra. A wg moich nieprecyzyjnych obliczen powinniśmy sie znajdowac gdzies w przedziale 4-6. Spokojnie jestesmy wicemistrzami świataMartinho pisze:Ciekawy jestem ktore miejsce bedziemy miec w rankingu FIVB. Dla znawcow siatkowki ktorzy odszczekuja ze "gowno warte sa te rankingi", ja odpowiem ze dla mnie wcale nie sa tak malo cenne jak owo wspomniane gowno. Licze na 3-4 miejsce
Nie widziałem wszystkich drużyn w akcji więc się nie wypowiadam poki nie zobacze Jastrzebia, Czewy i Olsztyna. Choc Olsztyn w tym roku chyba wreszcie zaczal budowac druzyne, a nie zlepek indywidualności więc wynik w ich wypadku nie bedzie najważniejszy.bellus pisze:Mam nadzieję, że ktoś się nie zgodzi, ale głównym faworytem jest Skra.