Werder wygral z Chelsea a Barcelona zremisowała to oznacza że Barcelona jest gorsza ?? oczywiście że nie, ja oglądając ten mecz uważam że Chelsea gdyby chciała to by ten mecz wygrała jednak nie musiała i dlatego nie osiągneła tam dobrego wyniku.
Chciałbym porównać obydwa składy:
Tim Wiese vs Vitor Valdes
Obaj są na pewno wyróżniającymi się bramkarzami w swoich ligach. Wiese jak ma dzień to bardzo trudno go pokonać, przypomina mi czasem Kahna gdy ten bronił na MŚ w Korei. Wiese jest bramkarzem już doświadczonym i to dzięki temu broni tak świetnie, za to Valdes jest bramkarzem nie przewidywalnym. Wiekszość meczy ma znakomitych, jednak zdarzają mu się głupie wpadki których nie powinnien żaden bramkarz popełniać, jednak w tym sezonie mu się jakieś wielkie błedy nie przydarzyły.
Dla mnie jest remis obaj bramkarze prezentują podobny poziom gry i mówienie że któryś jest lepszy jest nie na miejscu 1-1
Clemens Fritz vs Gianluca Zambrotta
Można powiedzieć że patrząc na taką rywalizacje między tymi panami można odrazu skreślić Fritza, jednak Zambrotta to nie jest jeszcze ten piłkarz co grał na mundialu, w obronie popełnia sporo błedów a w ataku też nie jest najlepszy, jednak z Villarealem pokazał wszystkie swoje walory jakie powinnien przez wielu uważany za najlepszego bocznego obrońce, miejmy nadzieje że wystąpi tak samo dobrze jak z Żółtą łodzią podwodną. Fritz jednak nie jest taki zły, dla mnie to piłkarz podobny to Zambrotty, choć w ofensywie jest gorszy od Włocha.
Cóż moge tylko powiedzieć że doświadczenie Włocha i jego umiejetności przewyższają Clemensa 1-2
Per Mertesacker vs Carles Puyol
Wysoki i silny fizycznie Mertersacker to silna broń przy stałych fragmentach gry na pewno trudno z nim wygrać pojedynek główkowy, jest trochę wolny i to go czyni gorszym obrońcą od Puyola którego szybkość jest wielką zaletą, przemiawia za Puyolem też to że jak drużynie nie idzie to on zawsze spróbuje pomóc z całych sił drużynie , po Niemcu już takiego czegoś nie mogę powiedzieć
Dla mnie jest tylko jeden zwycięsca... 1-3
Naldo vs Rafael Marquez
Cóż wielu kibiców trochę nie docenia Naldo ja jednak uważam go za świetnego zawodnika, taki Lucio, znakomity, mocny strzał z dystansu nieźle gra w powietrzu i jest trudny do przejścia. Marquez jak wiadomo najlepszy obrońca Barcy poprzedniego sezonu, a to już coś być lepszym od Puyola. W tym sezonie zalicza takie momenty w meczu w którym raz nie przypilnuje zawodnika i często to się kończy bramkami, ma nie równą formę.
Tu sytuacja wygląda trochę inaczej niż wcześniej. Porównywale można dać im noty i remis nie będzie złym rezultatem zważywszy na to jaką formę prezentują 2-4
Womé vs Giovanni van Bronckhorst
Świetni w ofensywie. Obaj potrafią grać jak rasowi skrzydłowi, uważam jednak że w defensywie minimalnie lepszy jest jednak Wome. Szkoda że zamiast Gio nie zagra Sylvinho, ale w CL gra Gio już do tego przywykłem.
Obaj są na porównywalnym poziomie jednak stawiam troszkę wyżej Kameruńczyka choć jak wiadomo nie gra on tak jak grał wcześnie 3-4
Torsten Frings vs Edmilson
Obaj grają trochę bliżej swojej bramki niż bramki przeciwnika. Torsten ma niesamowity strzał z dystansu jak mu wyjdzie uderzenie to mało kto potrafi tak samo jak on strzelać bramki z 30-35 metrów. Lider środka pola w Werderze i to dzięki niemu Werder potrafi grać tak dobrze jak gra obecnie. Edmilson jakoś zgasł w tym sezonie nie prezentuje tego co prezentował w meczach z Milanem, Chelsea w poprzednim sezonie, spowodowane to może być jego kontuzją jaką nabył pod koniec sezonu. Dla mnie jest on trochę przygaszony w tym sezonie.
Gdyby Edmil grał tak jak we wcześniejszym sezonie to postawił bym na niego nie mając żadnych wątpliwości jednak Frings dla mnie gra obecnie lepiej 4-4
Tim Borowski vs Deco
Cóż Tim jest zadziornym piłkarzem, potrafi nie zwykle prowokować nie musze przypominiać co robił w poprzedniej edycji jak prowokował piłkarzy i kibicow. Jednak oprócz tej wady ma same zalety potrafi rozprowadzić piłkę jak mało kto w Werderze. Deco jego forma wzrasta ostanio bardzo ładny gol z wolnego (może Ronni pozwoli mu i z Werderem uderzać jak nadarzy się okazja... wątpie
Forma Deco wzrasta tak jak i całej drużyny dla mnie jego możliwości i potencjał jest zdecydowanie wyższy niż Borowskiego 4-5
Daniel Jensen vs Andreas Iniesta
O Duńczyku nie wiele moge powiedzieć nie widziałem zbyt dużo jego meczy nie wyróżnia się jakoś zwykły, szary piłkarz, dla mnie to jest słaby punkt Werderu. Iniesta odważe się powiedzieć że obecnie to najlepszy pomocnik Europy wielu na pewno się ze mną nie zgodzi ale to już ich problem zobaczą jego nieprzeciętne umiejetności dzisiaj.
Czy tu można porównywać tą 2 ??? 4-6
Diego vs Ronaldinho
Może porównywanie ich jest trochę nie na miejscu ze względu na pozycję jakie zajmują na boisku, ale też mają wiele wspólnych cech. Obaj są Brazylijczykami, liderami swoich drużyn, są w świetnej formie i od nich będzie najwięcej zależało w dzisiejszym meczu. Diego to przyszłość, Ronaldinho to teraźniejszość. Już kiedy grał Diego w Porto uważałem że będzie to znakomity piłkarz i jak na razie na to wygląda. Znakomity przegląd pola, drybling, strzały, nie gra za dobrze głową ale Werder od tego ma innych. Ronaldinho można powiedzieć że ma to wszystko co Diego. Jednak nie, trzeba pamiętać że Ronaldinho ma coś więcej niż wszyscy piłkarze na całym świecie. MAGIA !!!! i wszystko jasne
Jak już wcześniej powiedziałem od ich dyspozycji będzie zależeć jak drużyna będzie się prezentować. Ronni ma przewagę ponieważ gra u siebie i to może mu pomóc aby przechylić szalę zwycięstwa
Aaron Hunt - Ludovic Giuly
Młody Niemiec uważany za wielki talent Niemieckiej piłki może w tym meczu pokazać dlaczego tak go nazywają. Samo to że gra on a nie Klasnic mówi samo za siebie. Ma wielkie umiejetności miejmy nadzieje że się nie objawią w tym meczu. Giuly - doświadczenie, przyśpieszenie i wzrastająca forma to atuty Ludovica. Przez jego warunki fizyczne jednak nie może w pełni rywalizować z rywalami. Nie przypominam sobie meczu aby Giuly zagrał w tym sezonie znakomicie i tego się obawiam. Giuly gaśnie z każdym sezonem i jeżeli nie pokarze na co go stać, jest pierwszy do sprzedania szkoda bo go bardzo lubie.
Doświadczenie i młodość idą razem w parze tak więc Hunt i Giuly są porównywalni choć to całkiem inni piłkarze. Stawiam na remi 5-8
Miroslav Klose- Eidur Gudjonhsen
Niemiec jest na gazie ostanie 6 bramek w 4 meczach nie powstydził by się nawet Eto'o
Cóż Klose jak by nie patrzeć jest lepszym napastnikiem od Eidura. 6-8 i na tym koniec.
Wielu zapewne się nie zgodzi z moją opinią. Jednak pamiętajcie to jest tylko mój punkt widzenia i każdy za pewnie inaczej na to patrzy
Ale się rozpisałem