Grupa D 2006/07 (Champions League)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 06 gru 2006, 16:52

cloner pisze:Moj typ to awans Olympiakosu i Szachtaru.
:roftl3:

Prawie tak samo myślał ekspert Bożydar Iwanow który stawiał Romę na równi z Szachtarem i Olympiakosem. :olaboga:

Można żałować że mecz z Valencią na Olimpico był meczem o pietruszkę dla gości i meczem którego Roma nie mogła przegrać. Gdyby dwumecz z Hiszpanami byl zaplanowany na pierwszą i czwartą kolejkę to moglibyśmy precyzyjniej odpowiedzieć na co stac Rzymian w tym sezonie LM. A tak to mecz we Włoszech Valencia potraktowała jako przymus i z wielkiego widowiska jakie mogliśmy oglądać nic nie wyszło. Same skromne zwycięstwo 1:0 wg mnie nie ma znaczenia bo awans został zapewniony dzięki swojej grze a nie remisowi Olympiakosu, a poza tym w łikend odbędą się bardzo ważne derby Rzymu z tą gorszą częścią stolicy Włoch i to one w tej chwili są najwaniejsze. Cieszy mnie też że od pierwszej minuty na boisko wybiegł Vucinic któremu tylko gra pomoże odzyskać dawną formę.
Cieszy mnie tez awans Valencii która jak się tego spodziewałem wychodzi z grupy na pierwszym miejscu. Mam też nadzieję że Hiszpanie odbudują się na fazę pucharową i coś w niej ugrają bo potencjał ku temu jak najbardziej posiadają. Także awans Romy choć dla mnie był tylko formalnością to w porównaniu do ostatniego występu w tym puchrze powinien cieszyć bo deltatnie mówiąc tamten pozostawiał on wiele do życzenia.
Teraz awans do kolejnych rund będzie dla mnie miłą niespodzianką a to dlatego gdy spojrzy się na drużyny na jakie można natrafić: Chelsea, Bayern, Liverpool, Lyon, Man Utd / Celtic, Porto / Arsenal oraz Milan. Choc jak się patrzy na ostatnie wyniki w pucharach Villarealu, Porto czy Monaco to należy wyjść na boisko i walczyć o swoje :P

Poz Drużyna M W R P B Pkt
1. Valencia CF 5 4 1 0 12-5 13
2. AS ROMA 5 2 1 2 7-4 7

3. Szachtar Donieck 5 1 2 2 5-10 5
4. Olympiakos Pireus 5 0 2 3 5-10 2

AS Roma – Valencia CF 1-0 (1-0)
1-0 Panucci 13’

ROMA: Doni – Panucci, Mexes, Chivu, Tonetto – DeRossi (75’Perrotta), Virga (83’Rosi) – Cassetti, Taddei, Mancini – Vucinić (90’Okaka).
Trener: Luciano Spalletti.

VALENCIA: Buttele – Curro Torres, Albiol, Navarro, Cerra – Joaquin, Pallardo (90’Corcoles), Hugo Viana, Jorge Lopez (74’Romero) – Aaron (27’Nacho Insa), Tavano.
Trener: Quique Flores.

Sędzia: Konrad Plautz (Austria)
Żółta kartka: Cerra.
Posiadanie piłki: 57% - 43%
Rzuty rożne: 3 -3

Olympiacos - Shakhtar 1 - 1
Castillo 54' - Matuzalem 27'

Wróć do „Puchary Europejskie”