Formula 1

Awatar użytkownika
McLaren
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: McLaren » 07 gru 2006, 18:33

Nie wyobrażam sobie innego rezultatu niż zwycięstwo Ferrari w tabelki konstruktorów 2007. Jeśli będzie inaczej, umieszczę tu za rok ikonkę - :? . Ten zespół to istna potęga, kłopoty pod koniec sezonu były czymś, co nie powinno się przydarzyć, ale to jest nieobliczalność tego sportu, nic nigdy w pełni nie można przewidzieć. Kimi albo wygra wreszcie tytuł, albo nigdy tego nie osiągnie. :) To dla niego sezon prawdy, stawiam właśnie na niego. W końcu jak wypełni kontrakt do odchodzi z F1, prawdopodobnie do rajdów. Jeśli Alonso wygra mistrzostwo, jest jeden plus. Mianowicie, Ferdek odejdzie z F1 i będzie trochę spokojniej. Wyjątkowo nie imponuje mi tym swoim gadaniem głupot, oskarżeniom itp.

Według mnie, jego odejście do McL może okazać się pomyłką. Chciał stabilności Renault, ale przecież oni na razie nie zamierzają się wycofywać, ale czegoś się tam mógł obawiać. W końcu to taki zespół, który co kilka lat wchodzi w jakąś "wielką grę", żeby ją wygrać i odejść na ustach wszystkich (np. Le Mans, czy F1 w przeszłości). Robert Kubica ma oczywiście wielkie predyspozycje do wygrywania, więc nie martwię się o rodaka. Jestem ciekaw za to co pokaże Fisichella jako no. 1 właśnie we wspominanym Renault. Ulubieniec Flavio, ale jak dla mnie, średniak, nie objawił się w nim do tej pory geniusz i już wątpię, aby miał objawić. Bardziej stawiam na Heikki Kovalainena. Ten debiutant może naprawdę okazać się sensacją, choć z emocjami podchodzę też do osoby Lewisa Hamiltona.

Ogólnie, ja to już zacieram ręce, czekam na start sezonu.

Wróć do „Inne sporty”