Matura

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post autor: Void » 07 gru 2006, 22:35

Loco pisze:a jak w przygotowujecie sie do matury? normalne lekcje i korki czy jakies kursy przygotowawcze do matury?
Matka chciała mnie wysłać na korki z fizyki, ale ja już tych 7 godzin w szkole nie wytrzymuję a co dopiero jeszcze po lekcjach się katować :roll: Więc fizę sobie w ogóle odpuściłem... :lol: IMO te kursy czy właśnie korepetycje są dobrym wyjściem bo wiadomo, że dużo szybciej się uczysz przy czyjejś pomocy. Ale jest jeden warunek, którego ja nie spełniam - trzeba być choć trochę pracowitym :P
dzieciol pisze:moze faktycznie zalezy od regionow..ale sprobuj sie tak dostac do Wroclawia czy Poznania, bez przesady..
Ale weź poprawkę na fakt, że my zdajemy maturę na innej zasadzie niż Wy... Swoją drogą mogą spieprzyć tym plany na przyszłość wielu zdolnym uczniom (i zapewne tak się stanie) :angry: Tak nie byłoby problemu - ja np. zdawałbym wszystko na poziomie rozszerzonym. Coś zawsze by się napisało a z podstawy to wiadomo, że nie jest zbyt trudno osiągnąć te 60% ze swojego profilowanego przedmiotu. A tak musisz wybrać - albo ryzykujesz nie zdaniem matury (poz. rozszerzony) albo tym, że nie dostaniesz się na wymarzone studia (poz. podstawowy)...
dzieciol pisze:ale dostan sie to jedno..utrzymaj to drugie
Właśnie w tym tkwi sęk :?
mawik pisze:Ale powodzenia wszystkim w dostaniu się na wymarzoną uczelnie!
Nie dziękuję :P Również życzę powodzenia :)

A propos to w tym tygodniu dowiedziałem się, że prawdopodobnie będę musiał zdawać geografię lub biologię na poziomie rozszerzonym :x Nie wiem może coś źle zrozumiałem -
Tutaj macie linka
Bo zdaję Chemię (roz) i Matmę (pod) a z tabelki wnioskuję że muszę zdawać jeszcze jeden przedmiot na poziomie rozszerzonym... Wie ktoś o co chodzi ???

Wróć do „Hyde Park”