Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: Basina » 08 gru 2006, 12:30

Jako czołówkę mam na myśli zespoły, które regularnie grają załóżmy w ćwierćfinale i wyżej. Chyba zgodzicie się, że Bayern od kilku sezonów przepada wcześniej i to z zespołami, które do takowej czołówki bym zaliczył (Milan, Chelsea...) Taką tendencję spadkową zanotowały ogólnie zespoły z BL, bo także od kilku sezonów brakuje tam gwiazd największego formatu i to się odbija w ich osiągnięciach. Mówiąc, że nienależy do ścisłej czołowki mam też na myśli, że Bayern nie jest już drużyną przed którą rywale trzęsą portkami jak to było jeszcze kilka sezonów temu. Dziś to nadal wielka firma, ale chyba mamy świadomość, że do (nie)dawnej świetności trochę brakuje. Nie zmienia to faktu, że w tym sezonie radzi sobie zdecydowanie lepiej w LM, bo wyprzedzenie Interu jest tego najlepszym dowodem. Mimo wszystko wykładnikiem będzie faza pucharowa i wtedy będziemy mogli zmienić albo utrzymać swoje poglądy dot. europejskiej czołówki. Ja pojmuję ją jako regularny udział w ćwierćfinałach LM i aktualną dyspozycję...

Wróć do „Puchary Europejskie”