Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 08 gru 2006, 16:37

Osatatnia oferta za Gago (15 mln funtów) została odrzucona bez mrugnięcia okiem. Przecież było wiadomo, że nie oddadzą go przed zakończeniem sezonu. Tak ciężko poczekać do przyszłego tygodnia i wtedy zacząć rozmowy :roll:

Dobrą wiadomością jest to, że Cannavaro i Guti będą mogli zagz Sevillą co wcale nie było takie pewne 8)

(L)egionista - Wracamy do rozmowy :?: W środku mamy Gutiego, Diarrę i Emersona...i co dalej :roll: Dwójka DM'ów nie jest jakoś porywająco kreatywna, a Guti też ostatnio miał kontuzję. Raul grał na jego pozycji i co prawda nie prezentował saię najgorzej, ale widać było...rozgrywanie to nie jego fucha. W ogóle nie potrafiliśmy przytrzymać piłki w środku pola, a ostatnio Beckham na środku :roll: Już kiedyś tak grał i nie było to najlepsze rozwiązanie. Często na siłę szuka długiej prostopadłej piłki, a nie o to chodzi na tej pozycji :? Dlatego dobrze, iż to kreatywny pomocnik jest priiorytetem na zimę. Dalej chcesz oglądać Real, który gra efektywnie, ale nie efektownie :?: Wiesz, ja już pisałem nie raz, że jestem w stanie (przynajmniej na razie) to zaakceptować bo wiem jaka jest kadra, ale jednak ktoś kto umie przytrzymać piłkę i dobrze ją podać jest na wagę złota :wink: Javi Garcia czy De la Red na razie nie będą stanowić o naszej sile i nie sądzę by się przebili do pierwszej jedenastki, kiedy nie wystąpią sytuacje losowe. Nie oznacza to, że Gago by się przebił, ale na pewno to już niezła alternatywa. Widzisz sam, że Capello nie jest napalony do tego, by opierać skład na wychowankach. Sprawdza ich, obserwuje, od czasu do czasu wpuści kogoś z ławki albo w meczu o pietruszkę, ale zapewne (przynajmniej na razie) nie wystawi choćby De la Reda kosztem Emersona czy Diarry :P

Gramy systemem z tylko jednym wysuniętym napastnikiem i tam Ruud jest jednbak pewnym ogniwem. Wrócił do zdrowia i być może też przyzwoitej formy Ronaldo, są Raul, Cassano, Reyes i Robinho, którzy jakby co też mogą zagrać w napadzie. Capello wystawia jednego napastnika i jest nim Ruud, a zmiennikiem jak na razie Ronaldo. Może coś się zmieni, ale Higuain zapewne nie miałby prostej drogi do pierwszego sładu jhako killer. Ewentualnie na Mediapunta (gdzie też grywa) mógłby startować, ale jednak Guti wydaje się być pewniakiem :wink:

Wróć do „Hiszpania”