Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post autor: brylancik » 08 gru 2006, 19:35

RealFan pisze:bo Osasuna oczekiwała oferty równej klauzuli odstępnego
Też coś takiego kojarzę, ale jak mówiłem to była tylko takie pierwsza myśl która mi się nasunęła do głowy. Chodzi mi o kogoś takiego jak np Ezquerro w Barcelonie. Taki całkiem utalentowany zmiennik który byłby w stanie popróbować pokierować grą w końcowych minutach meczów zmieniając zmęczonego Gutiego. IMHO nie potrzebujemy piłkarza, za którego wydamy tyle kasy co za 10 De la Redów, żeby siedział regularnie na ławie. Myślę, że dobrzy skauci by kogoś znaleźli na tą pozycję. W tej chwili nie chce mi się jakoś porządnie nad tym zastanawiać. Myślę, że rozumiesz o co mi chodzi. Wydając 25 mln na Gago ktoś z dwójki Guti - Gago będzie musiał grzać ławę, bo osobiście ciemno widzę taką opcję, że będziemy grać z dwoma DM jak to mówi Zaza na "tak" bo jak już wcześniej gdzieś tam powiedziałeś jednym z argumentów Capello, że nie wystawia Rubena jest to, że jest za słabym przecinakiem. Podejrzewam że Gago jeśli chodzi o grę z tyłu jest jeszcze słabszy. Zawsze jeszcze wchodzi opcja że Capello wycofa trochę Jose i Gago z przodu, ale to już takie gdybanie. Poza tym wtedy na stałe musiał by z ławki oglądać mecz ktoś z dwójki Diarra - Emerson. Za dużo w tym przypadku niewiadomych. Ja będę się upierał, że nie potrzebujemy na dzień dzisiejszy nikogo pokroju Gago tylko solidnego zmiennika (a takiego można znaleźć w Castylli).
RealFan pisze: De la Red właściwie już jest zmiennikiem Emersona czy Diarry tylko nie zawsze tym pierwszym,
Wcześniej gdzieś tam pisałem, że coś takiego nie daje mu szansy rozwoju. Zmiennik powinien trenować z tą samą drużyną, a tymczasem on jest od czasu do czasu powoływany na mecz po czym musi oglądać go z trybun bądź ławki rezerwowych. IMHO w Realu też są ludzie pokroju Iniesty ale trzeba na nich systematycznie stawiać a nie sprzedawać do przeciętniaków La Liga.
RealFan pisze:Chętnych klubów (takich ze środka tabeli) zresztą byłoby więcej
To była by jedna z większych głupot (taką było np sprzedanie Jurado) obecnych władz klubu. IMO za jakieś dwa lata taki Jurado będzie podstawowym zawodnikiem środka pola w Atletico. Swoją grą bardzo przypomina mi przypomnianego wcześniej Iniestę... Może jak wszystko się dobrze potoczy to Real za 2 lata wykupi go za te 6 mln zapisane w klauzuli.
RealFan pisze:szanuję go i toleruję, ale i tak nie lubię
Tutaj się zgadzamy w 100% :P
RealFan pisze:Znowu to samo...niektórych jego brak w Realu chyba za bardzo doświadczy
Bo to boli, że ktoś o takim talencie i w dodatku socio Realu nie został sprowadzony na prawą flankę a w jego miejsce kupiliśmy modela który swoim stylem gry zupełnie nie pasuje do La Liga. A co do Joaquina to on powoli wraca do swojej dawnej formy, ale niestety przez to że siedział tyle w Betisie od jakiegoś czasu przestał robić postępy. Moim zdaniem to kwestia czasu kiedy będzie znowu czarował na skrzydle.

Wróć do „Hiszpania”