Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 11 gru 2006, 12:13

Dziś wyjątkowy dzień. Arsenal obchodzi 120 rocznicę pierwszego meczu.
11 grudnia 1886 roku Kanonierzy, pod nazwą Dial Square rozgromili drużynę Eastern Wanderers 6:0

Hill - Wood udzielił wywiadu, w którym się zachwycał naszą historią i osiągnięciami. Fajnie wygląda, jak wiecznie uśmiechnięty Wood z jeszcze wiekszym usmiechem o tym mówi :D

Szkoda, że mecz z Chelsea nie przypadł na dziś - może udałoby się wygrać :lol:

Przed meczem z Wigan nie słychać, czy Gallas powróci. Może jeszcze jakies info później podadzą.

Mam tez smutną wiadomość. Niclas chce regularnei grać, przypomina sie sytaucja z Quincym.
Niestety, przy takiej ilości młodych graczy ofensywnych, nie mozna dogodzić wszystkim i zawsze trzeba sie liczyć, że nie kazdy zrobi u nas karierę.
Niclas Bendtner, genialny Duńczyk który w 19 meczach dla Birmingham zdobył 10 goli [a w międzyczasie dołożył kilka w reprezentacji, m.in przeciwko Polsce - 2 strzelił, ale sędzia 1 zaliczył :P] mówi, że nie chce wracać, jeśli nie będzie miał zapewnienia, że Wenger bedzie na niego stawiał. Chyba nie ma teraz możliwości, aby na stałe Niclas wszedł do pierwszego składu. Szkoda - bo nie chciałbym go tracić.
Kiedyś Zaza mi mówił, że Milan sie nim interesował - ja o tym nie słyszałem, ale Zaza pewnie ma dobre informacje. Istnieje także możliwosć, że Birmingham go wykupi.

Wróć do „Anglia”