Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 12 gru 2006, 12:42

Dyskutowaliśmy kiedyś o warszawskich gazetach, dla Ciebie ci dziennikarze byli tylko słabi, dla mnie w dodatku nieobiektywni.

Otóż Wisła nie chce płacić Błaszczykowskiemu mniej niż kontuzjowanym i wiecznie rezerwowym, negocjacje w sprawie przedłużenia kontraktu stanęły w miejscu nie z powodu wartości kontraktu, czy nawet pieniędzy za sam podpis, bo w tej kwestii jest dogadane tylko z powodu niezgody w sprawie klauzuli odejścia.
Nie zarobki‚ nie kwota za podpisanie kontraktu‚ ale klauzula odejścia jest kwestią‚ dzięki której nie udało się Wiśle porozumieć z Jakubem Błaszczykowskim.

– Kontrakt w zasadniczej części jest dopracowany‚ ale nam chodzi o ustalenie pewnych klauzul. Przedstawiłem propozycję i czekam na odpowiedź. Uważam‚ że oferta ta jest bardzo korzystna dla klubu‚ zabezpiecza interesy Wisły. Życzyłbym sobie‚ aby każdy zawodnik z Polski był sprzedawany za takie pieniądze.

Według nieoficjalnych informacji zaproponowana przez Brzęczka klauzula odejścia to 3 mln euro, czyli mniej więcej tyle samo, ile Celtic zapłacił za Żurawskiego. Pilch zabiega jednak‚ by w kwestii transferu Błaszczykowskiego klub miał całkowicie wolną rękę.
I chociaż to świadczy tylko o tym, że klub nie chce sprzedawać zawodnika, co musiałoby się stać, gdyby znalazł się kupiec oferujący 3 mln, to Przegląd Sportowy twardo utrzymuje, że Błaszczykowski jest niedoceniany a Wisła oferuje psie pieniądze. I robi to pomimo tego co sam pisze, bo cytat, który podałem pochodzi właśnie z PS. W tym przypadku suma, na jaką wyceniany jest Błaszczykowski jest zaporowa. Klauzula odejścia jaką ma zapisaną Raul też jest dmuchaniem balonika?

Najprościej jest zlolować i odbić odpowiedzią w stylu "a w Wiśle nie jest wcale lepiej". Niestety słabo Ci to wyszło w podobnie jak w przypadku małych konsekwencji odnośnie pierwszego alkoholowego wybryku Eltona.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 12:49 przez petru, łącznie zmieniany 4 razy.

Wróć do „Polska”