Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 12 gru 2006, 15:04

Wiem o czym pisałeś ;). Ale odpowiedziałem też, że to kwota zaporowa, żeby nikt go nie kupił. A najchętniej nie ustalano by żadnej kwoty po to, żeby mieć wolną rękę jak w przypadku Żurawskiego. A do nieprawdziwego obrazu w przeglądzie musiałem się niestety odnieść.

Co do mojego obiektywizmu, to nie czuję przymusu kiedy widzę co półroku napinanie się dużym budżetem (a jak będzie ktoś wart pieniędzy, to będzie jeszcze większy :olaboga:) i potencjalnymi wspaniałymi transferami. Potem w prasie następuje traktowanie nowych graczy jak objawień i deklaracje, że z takim składem mistrz jest tuż tuż. Zresztą jak nie było ITI i dużego budzetu, to też zapowiedzi były wielkie. Tylko, że po pewnym czasie pewne rzeczy weryfikują sie niekorzystnie... cóż, trudno. Za pół roku nikt nie będzie pamiętał, co pisano. Prawie nikt :). I można balon pompować od nowa.
deltinho pisze:Co do wybryku Eltona to mnie szczerze przekonałeś - niech świadczy o tym moja ocena postawy Lenczyka "który w gównie się nie ubabrał" w stosunku do handlującego Ujka.
Chyba wiem, do czego pijesz, ale nie odpowiedziałem w innym temacie na ten zarzut w kierunku Lenczyka, bo z nim się zgadzam ;). Zresztą pisałem już swojego czasujak wyglądał powrót Ujka. Winę ponoszą zarówno prezes jak i trener.
deltinho pisze:Poza tym cały czas słyszę o Błaszczykowskim, świetny transfer zgadzam się ale każdy kij ma dwa końce i warto zwrócić uwagę że obok niego Wisła wydała niemało na Vargę czy Dawidowskiego.
Ale nikt nie ukrywa, że transfer Błaszczykowskiego był przypadkowy, zrządzeniem losu :o,. Zarząd niedługo sam zacznie przyznawać, że polityka transferowa nieistnieje. Legia miała zatem stworzyć wspaniałą siatkę scoutów, żeby właśnie wyszukiwać Błaszczykowskich. Za czasów Zielińskiego powtarzano, że obecny skład to kadra przyszłości i stawia się na młodzież, mistrzostwo samo przyjdzie później, a po trzech latach LM. A tu się zmienił model :o.

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65050,3786307.html
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 20:13 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”