Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 14 gru 2006, 12:46

Vakabayashi przepraszam ze tak Ci odpisze ale mnie sprowokowałeś bym "szczekał" cyatatmi :P

vakabayashi pisze:1. Real nie ma pomocników mogących przytrzymać, rozegrać itp. (sposobem gry przypominającym np. Xabiego Alonso czy Pirlo)

Ale czy nie uważasz ze może Real nie ma bo nie potrzebuje ? że Fabio nie widzi miejsca dla takiego gracza ? Xabi to Hiszpan, i ja naprawde wątpie w to że gdyby Real naprawde uderzył bo Baska to by go nie sciągna.
vakabayashi pisze:2. Guti jest ok piłkarzem ale chimeryczność to jego najgorsza i przekreślająca go tak naprawde cecha w byciu piłkarzem kompletnym, wychodzi mu genialny mecz potem mecz o jakim lepiej zapomnieć
Teraz to mnie troche zmiliłeś :roll: Bo juz nie wiem czy Gago jest kreowany za Emersona by pełnic role taka jak Xabi, Pirlo czy np. Pizzaro z Romy ? czy jest szykowany na mediapunta za napadem a'la obecnie Gutek ?
vakabayashi pisze:4. Adaptacja - tu jest naprawde problem Mascherano rady nie daje, zobaczymy czy Gago da

Prawda ale jednocześnie pomyłka, nigdy premiership nie może być tego rodzaju wykładnikiem bo tam sie gra inna piłke - i nie mówi o Arsenalu, The Red,s czy Chelsea ale o ligowej jatce. Także w takim razie trzeba powiedziec Shevchenko nie ma talentu, a Ballack tylko na bundeslige - wybrali najtrudniej jak mogli, bo czas przejście na inna filizofie może im zabrać kariere ...
vakabayashi pisze:5. Miejsce w składzie - ok każdy ma nadzieje ze wygryzie Emersona i bedzie grał na miare talentu, ale newsy jakie idą i taktyka Capello sugerują ze raczej na łąwce posiedzi

Jeśli ma coś w sobie to Fabio to "wyciągnie" nawet kosztem zmiany systemu gry. Ale na pewno nie bedą miały znacznia zapowiedzi przed transferowe.

vakabayashi pisze:Z europy Real mógł próbować Rio Mavube pewnie za jakieś 5-7mln euro, mógłby też kusić Zokore w lecie, albo szukać szansy innych rozwiązań
Czyli tylko Ligue 1, uwież mi z 5 innych na podobnym poziomie tam jest, już gotowych do gry. I za max 10 milionów takiemu tuzowi nie odmówią. Zapamietaj nazwiska np. Bodmer i Makoun, Sable czy Faubert [nie DM] albo ostatni transfer do Ligue 1 - Yaya Toure.

Real by potrzebował Luciano Moggiego, naprawde i to nie żart czy napinka, ale człowieka troche podobnie działającego - nie ma na myśli prawa bosmana ale to że za nim nikt nie trafił. Czesto transfery były jak z ciche, a bardzie do czasu załatwienia ich nie było :wink: Co tez sie odbija na cenie.

Wróć do „Hiszpania”