Ja moje zdanie na temat postawy Wisły we wczorajszym meczu pokażę za pomocą wywiadu z samym sobą .
Jak zaprezentował się wczoraj Emilian Dolha goalkeeper Wisł?
-Zawalił pierwszą bramkę, ale poza tym nie zawiódł. Nie można go winić za porażkę, ale tylko za pierwszą bramkę.
Czy Marcin Baszczyński powinien być w kręgu zainteresowań Beenhakkera jako kandydat do gry na prawej obronie reprezenatcji?
- Hmmm. Jeśli Baszczyński ma szansę grać w reprezentacji to szansę taką powinien też dostać prawy obrońca drużyny Izolator Boguchwała. W tej chwili nie pamiętam nazwiska.
A co wczoraj pokazał Głowacki?
- Głowacki pokazał, że należy go skreślić raz na zawsze i przestać wreszcie czekać aż wyleczy kolejną kontuzję tylko wywalić w cholerę i dać grać komuś innemu choćby jakiemuś wychowankowi.
A co można powiedzieć o Dariuszu Dudce?
- Gdyby redakcja "PN" przyznawała nagrodę w kategorii "błazen roku" Dudka byłby bezkonkurencyjny. Wczoraj zawalił pierwszą bramkę kiedy to nie trzymał linii,a w innej sytuacji miał farta, ze sędzia gwizdną niesłusznego spalonego kiedy nasz reprezentant znów złamał linię. Ponadto jego zachowanie kiedy dostał czerwoną kartkę. zaczął bić brawo tylko pytanie: sobie czy komu do cholery? Szczerze myślę, że chciał tym zachowaniem pokazać, że jego błazeństwo nie wychodzi tylko podczas gry, ale i w jego zachowaniu.
Czy Thwaite był beznadziejny?
- Tak, Thwaite był wczoraj beznadziejny co nie zmienia faktu, że był najlepszym obrońcą Wisły!
Czym wyróżniał się Błaszczykowski?
- Wszystkim! Jako jedyny stanowił realne zagrożenie w ofensywie, a na dodatek kilka razy w przeciwieństwie do Baszczyńskiego skutecznie odebrał piłkę rywalom. Kuba uciekaj z Wisły póki czas!
czy Jacob Burns pokazał coś pozytywnego?
- Zdecydowanie tak! Piłkarz ten zaliczył sporo przechwytów. Był bardzo waleczny i pokazał, że to on powinien grać obok Cantoro w pierwszej jedenastce.
Czy Sobolewski był piłkarzem walecznym?
- Oczywiście, że był, ale rok temu albo i dawniej. Już od dłuższego czasu Sobolewski sprawia wrażenie jakby grał za karę. O ile kiedyś naprawdę walczył o każdą piłkę tak teraz jego gra to tylko wielkie markowanie gry.
Marek Zieńczuk też nie zachwycił?
- Był tak beznadziejny, że nawet nie wiem co o nim powiedzieć. Przykre...
Czy jean Pulista pokazał coś godnego uwagi?
- Pokazał jedną akcję w pierwszej czy drugiej minucie, a potem irytował niedokładnością i głupotą kiedy to raz za razem przepuszczał piłke do partnerów, których nie było tam gdzie leciała piłka. Swoją drogą jeśli nie chciało mu się już grać mógł poprosić o zmianę.
Paweł Brożek chyba był pozytywną postacią?
- Tak! Paweł zagrał niezłe zawody razem z Kubą Błaszczykowski starał się coś zrobić mądrego. Pokazał także, że potrafi wykorzystywać sytuacje kiedy się spręży.
czy Dragomir Okuka powinien dalej być trenerem Wisły?
- Ja pytam czemu on wogóle zaczął być trenerem klubu, który miał coś osiągnąć w Europie? Najbardziej wczoraj zachwycił nosem trenerski dokonując zmian. Przecież to nie wina trenera, że Radovanovic, który wszedł w 90 minucie nie zdążył strzelić dwóch bramek w trzy minuty
Od sibie dodam na koniec, że Błaszczykowski i paweł Brożek powinni uciekać z Wisły i to jak najszybciej i jak najdalej od Polski. Okuka nie powinien uciekać, ale powinien być wywalony na zbity pysk i w sumie też jak najdalej od Polski. Na koniec powiem, że jeśli Wisła mająca w składzie takich piłkarzy jak Dudka i Głowacki awansowałaby dalej to byłaby to poprostu obraza dla całej europejskiej piłki nożnej!