frank drebin pisze:Jaka diete mam zastosowac ?
Dietę redukcyjną, czyli taką, która pozwoli Ci spalić tłuszcz przy jednoczesnym " nie " spaleniu mięśni. Takich diet jest naprawdę sporo. Do takiej diety należy oczywiście dodać suplementy w postaci l-karnityny, Hmb, jakiegoś dobrego Fat Burnera. Niezbędny jest trening aerobowy. Jeśli nie biegasz, nie jeździsz rowerem itp nie ma szans zrzucić smalcu
Sprzęt = hatnelki, sztanga itp ? Jeśli tak to powiem szczerze - n i e p o l e c a m. Karnet na siłownię to wydatek rzędu 40-70 zł za miesiąc. Dostajesz profesjonalny sprzęt, możliwość konsultacji swoijego treningu z innymi, a nawet ( niekiedy ) możliwość pomocy ze strony doświadczonego trenera, zawodnika, czy tym podobnych osób.frank drebin pisze:Jaki kupic sprzet?
frank drebin pisze:akie cwiczenia mam wykonywac do poszczególnych parti ciała?
Najpierw proponuję nauczyć się techniki wykonywania ćwiczeń. To jest bardzo ważne. Wyobraź sobie, że nie umiesz panować nad piłką. Za każdym razem ktoś Ci ją odbiera. Osiągniesz wiele ?
Nie ma sensu. Jeżeli masz brzuszek ( a masz ) to taki trening nic a nic Ci nie da ( no poza wzmocnieniem mięśni których i tak nie zobaczysz ).frank drebin pisze:Wczoraj zaczałem z A6W, dzis sie zabieram za dzien 2, ale czy wykonywanie tego na poczatek ma sens??
No akurat w Twoim wypadku białko to nie jest najlepsza opcja.frank drebin pisze:Prosiłbym o konkretne rady, nie typu zacznij biegac i jedz wiecej białka czy co w tym stylu, z góry dzieki
Ech, niech Ci będzie. Postaram się troszeczkę przybliżyć temat :
Oto przykładowe reduktory tłuszczu :
HMB
l-karnityna
Chrom
Rozumiem, że nie masz w planach stosowania mocniejszych środków
Przy redukcji tłuszczu stosuje się 3 typy treningów : trening siłowy, wydolnościowy, trening tlenowy/aerobowy.
Gorąco polecam przestudiowanie strony Atlas Kulturysty
Na niej znajdziesz odpowiedzi co do treningu poszczególnych partii mięśni, poprawności wykonywania ćwiczeń, częstotliwości i wszystkiego co się z tym je.
Jesli chodzi o dietę ... musisz sam sobie taką zrobić. Wiem z doświadczenia, że jest to karkołomne zadanie, dlatego polecam wydać parę złotych i pójść do dietetyka ( skoro stać Cię na sprzęt na siłownię, stać Cię też na dietę ).
Jak odżywiają się czołowi Polscy kulturyści :
Radosław Słodkiewicz
posiłek 1 - 200-250 gram płatków owsianych, rodzynki, orzechy (wszystko zmiksowane z wodą), 10 białek z jaj i 2 żółtka
posiłek 2 - 350 gram mięsa wołowego, 150 gram ryżu lub kaszy
posiłek 3 - 350 gram mięsa wołowego, 150 gram ryżu lub kaszy
posiłek 4 - 350 gram mięsa wołowego, 150 gram ryżu lub kaszy
posiłek 5 - 350-400 gram piersi z kurczaka, 150-200 gram płatków owsianych
posiłek 6 - 150 gram sera twarogowego chudego
Paweł Brzózka
posiłek 1 - omlet z 8 białek i 2 żółtek, płatków owsianych, mąki kukurydzianej, orzechów i rodzynek
posiłek 2 - kasza lub ryż, mięso czerwone, warzywa
posiłek 3 - makaron razowy lub kuskus, ryba, warzywa
posiłek 4 - kasza lub ryż, pierś z kurczaka lub indyka, warzywa
posiłek 5 - makaron z twarogiem chudym
posiłek 6 - jajecznica z 5 jaj, ciemne pieczywo