Siatkówka

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: LookAsh » 15 gru 2006, 13:55

Babel pisze:Chyba, że nie będzie chciał sie dalej rozwijac.

Bez przesady... Ostatnio czytalem jakis artykul, w ktorym bylo napisane, ze liga wloska juz nie ejst tak atrakcyjna. Podobno zawodnicy tam sie tylko opierdzielaja na treningach a przynajmniej tak powiedzial ktorys z brazylijczykow tzn ze we wloszech to on tak naprawde odpoczywa, i tylko na zgrupowanaich reprezentacji dostaje pozadnie w kosc. To juz przestalo byc takie oczywiste, ze wyjazd to Wloch jest pewnikiem rozwoju sportowego, to dalej najsilniejsza liga na swiecie, ale czasem warto zostac u siebie tym bardziej, ze liga polska jest juz jedna z silniejszych w Europie i chyba tylko ustepujemy lidze wloskiej, rosyjskiej i chyba greckiej.

Jesli chodzi o same rozgrywki, to rzeczywiscie szykuja nam sie najciekawsze zmagania w historii PLS. Mamy cztery wyrownane druzyny, ale ja jestem ciekaw jak zaprezentuje sie naszpikowany wielkimi talentami Mostostal, ktory poza rewelacyjnym Bartoszem Kurkiem, Marcelem Gromadowskim, Damianem Domonikiem maja teraz mistrzow Europy kadetow - Arka Swiechowskiego i szczegolnie Jakuba Jarosza - syna "tego" Jarosza, najlepszego zawodnika mistrzostw Europy kadetow z 2005 roku. Mam nadzieje, ze w tym sezonie Marcel Gromadowskim zrobi jakies wyrazne postepy bo potencjal on ma olbrzymi, ale wciaz nie widac, zeby rozwijal sie w odpowiednim tempie.

Za faworyta uwazam mimo wszystko Skre, sam Wlazly jest takim "one man army" i potarfi sam wygrac mecz o czym zreszta przekonala sie Macerata. Ciekaw jestem Jastrzebia, ktore rzeczywiscie gdyby nie odejscie Plamena, mialoby najmocniejszy sklad w lidze, ale mysle, ze w pelni zdrowy Dawid Murek tez skutecznie zastapi Bulgara.

A nie wiecie moze jaki mecz pokaza na TV4 w sobote ? Bo ja najchetniej bym obejrzal Mostostal - PZU :D

Wróć do „Inne sporty”