Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2427
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 16 gru 2006, 17:46

Asteniu - Każdy ma swoje zdanie, ale dla mnie to Eto'o jest trochę lepszy. Wynika to w dużej mierze z tego, że gra w innej drużynie, w której ma wiele sytuacji, owszem. Tylko powiedz mi, czy w Mallorce Samuel był słaby? Nawet w tej dużo słabszej drużynie spisywał się bardzo dobrze i był wyróżniającą się postacią na boisku, dzięki czemu zresztą znalazł się w Barcelonie.

Chcesz porównywać Torresa z Eto'o :>

Mówisz, że Hiszpan ma mało sytuacji i dlatego żadko trafia do siatki. Tylko po części sam jest temu winien. On nie gra jak lis pola karnego, tylko bierze udział w tworzeniu akcji (podobnie jak Eto'o) tylko Kameruńczyk jakoś lepiej zawsze się umie ustawić, pokazać do tej prostopadłej piłki. Torres za mało szuka takich okazji. Jest aż za bardzo zaangażowany w grę drugiej linii.

Inna sprawa to ile tych sytuacji Eto'o wypracowuje sobie sam, a ile Torres. Tu chyba się zgodzisz, że to gracz Barcelony dysponuje lepszym dryblingiem i lepszym strzałem zza pola karnego w wyniku czego zdobywał wiele bramek przy w sumie nie tak wielkiej pomocy kolegów. Można powiedzieć, że sam sobie asystował :] Torresowi brakuje tej umiejętności, żeby samemu sobie wypracować szansę na gola i na tym polega największa różnica między nimi i to w tym Fernando ustępuje w największym stopniu :P

Wróć do „Hiszpania”