Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post autor: Asteniu » 16 gru 2006, 20:16

RealFan pisze: Chcesz porównywać Torresa z Eto'o :>

Mówisz, że Hiszpan ma mało sytuacji i dlatego żadko trafia do siatki. Tylko po części sam jest temu winien. On nie gra jak lis pola karnego, tylko bierze udział w tworzeniu akcji (podobnie jak Eto'o) tylko Kameruńczyk jakoś lepiej zawsze się umie ustawić, pokazać do tej prostopadłej piłki. Torres za mało szuka takich okazji. Jest aż za bardzo zaangażowany w grę drugiej linii.
Po czesci masz racje. Zawsze w pierwszej i na poczatku drugiej polowy Torres gra jako typowy napastnik, jednak z braku pilek zaczyna sie cofac
do tyly i rzeczywiscie czesto zaczyna rozgrywac i idze mu to lepiej niz Manichowi. Czy on nie szuka tych prostopadlych podan, oczywiscie ze szuka i robi to dobrze. Jak gral Ibagaza to jakos Torres potrafil zgubic obrocne, dokladniej mowiac dobrze gral off the ball i co teraz nagle zatracil ta umiejetnosc ???
RealFan pisze:

Inna sprawa to ile tych sytuacji Eto'o wypracowuje sobie sam, a ile Torres. Tu chyba się zgodzisz, że to gracz Barcelony dysponuje lepszym dryblingiem i lepszym strzałem zza pola karnego w wyniku czego zdobywał wiele bramek przy w sumie nie tak wielkiej pomocy kolegów.Można powiedzieć, że sam sobie asystował :] Torresowi brakuje tej umiejętności, żeby samemu sobie wypracować szansę na gola i na tym polega największa różnica między nimi i to w tym Fernando ustępuje w największym stopniu :P
O tu sie juz zgodzic nie moge, Co prawda przyznam ze Eto'o ma lepsze uderzenie za pola karnego ( Torresowi ostatnio kompletnie nie wychodza ) i na pewno lepeij uderza wolne ( a w sumie tego nie wiemy bo jeszcze chyba nikt nie widzial jak Torres udzerza je :P ) to jednka Torres ma lepszy drybling. Nie wiem moze nei widziales Torresa w akcji, albo widziales za malo, badz w reprezentacji Hiszpani, ale ten koles potrafi sobie wypracowac sytacje, oj potrafi. ogolnie nie wiem jak u Torresa mozna kompletnie pominac ta ceche, bo piszac ze ulega w wielkim stopniu, czyli czyni to najwyzej w stopniu srednim, a tak nie jest.

Jarzinho pisze: Porownaj czas jaki mial Eto'o na zdobycie tych 4 bramek, a ile Torres na 5. Przeciez to wogole wstyd porownywac. Nie dostaje podan, czy nie dostaje dobrych podan no nie wiem tu bym polemizował.
Prostopadłe podanie, nie wiem jak sie do tego odniesc :arrow: co za beztalencia tam graja w pomocy :?:
Wlasnie wam to tlumacze, ze Eto'o ma takie "plecy' ze nawet ja bym walczyl o korone strzelcow w Hiszpani :P i wlasnei na tym polega problem Torresa, ze nie ma kto mu podac pilki. Nie ma Ibagazy i nie ma Petrova ktory potrafil wrzucic pilke Torresowi. Moze nie bez talencia tylko nie ma rozgrywajacego.
Jarzinho pisze: Skoro zamiast biegac i starac sie wychodzic na pozycje chodzi po boisku to trudno mu podawac. A tak było juz kilkakrotnie, moze go partnerzy nie lubia :lol:
Tu mnie po prostu zabiles nie wiem czy mam sie smiac czy klaskac, bez obrazy ale to glupie jest. A z tym ze " a tak juz bylo kilkakrotnie" czyli kilkatronie chodzil po boisku ??? Ja bym powiedzial ze przynajmniej pare tysiecy razy tak bylo.

Wróć do „Hiszpania”