AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 17 gru 2006, 12:34

Goofii dla tego napisałem że piłkarze zdecydują, bo sam wiesz ile razy w ostatnim czasie Roma miała ofert za Chivu, mimo że sie długo leczył itd - A "branie ma" - tylko plotek by nie było gdyby klub dogadał sie co do nowej umowy jednego czy drugiego. Sytuacja może być taka że umowy są "o włos" od podpisania a prasa pisze swoje bo nie wszystko wie. Przeciesz Roma może do nowej umowy wpisać [nie zbyt modną w Itali] sume odstepnego. I też zakończy spekulacje.

Co ciekawe napisałeś o umowie Siome Perroty, tylko popraw mnie jak sie myle bo to 3 miliony łacznie z premią za rozegranie mi. 25 spotkań w sezonie i sukcesy itd. A ja mówiłem o 3 milionach w pierwszym sezonie na dzień dobry, nawet jak by miał problemy zdrowotne [odpukać!] bo jak w ostatnim czasie może było zauważyć Milan po roku podpisuje nowe umowy gdy dany piłkarz spełnie pokładane w nim nadzieje. Tak ostatnio było kilka razy a podwyżka była nawet rzedu 100% zarobków.

A wiesz to też jest dziwne że takiemu Nondzie czy Mido łatwiej w premiership niz w serie A - [choć Mido juz nie ma takiej pozycji jak w poprzednim sezonie patrz Berbatov = ławka Mido] łatwiej nie o gre czy bramki ale o zdrowie i pozycje w ataku. Przeciesz transfer Nondy do Blackburn był z tego smieszny jeśli on od x czasu sie leczył - ba jeszcze od momentu Monaco miał przewlekłe kłopoty. A to najdroższy piłkarz w histori klubu z księstwa. Mirko przyszedł z klubu serie A i wiekszośc ma o nim pozytywną opinie wyrobioną. Moze głupio to zabrzmi ale to też może pomóc Romie przy transferze, bo cena z tych np. 12 milionów spadnie skoro ma kłopoty i nie wiele pokazał. A wciąż jest młody i to może mu zaufać i w niego zainfestować.

Wróć do „Włochy”