O meczu z Espanyolem zostało w sumie już wszystko powiedziane. Mnie osobiście interesują transfery jakie dokona Real Madryt w zimowym mercato.
Podoba mi się polityka transferowa Calderona czy raczej Capello który decyduje jakich zawodników potrzebuje. Środkowy obrońca jest potrzebny ale nie powinien być priorytetem. Oczywiście jak to się mówi drużynę buduje się od obrony ale pasuje sprowadzić jakiegoś dobrego rozgrywającego. W lecie miałem cichą nadzieję na sprowadzenie Pirlo, który grał bardzo dobrze na MŚ. Ale teraz już do tych zawodników którzy zagrali bardzo dobre MŚ nie przekonują mnie dobrym przykładem jest Cannavaro, który jak narazie nie może się przyzwyczaić do gry na Płw. Iberyjskim. Nie wiem dokładnie na jaką pozycje ma być sprowadzony Gago. Czy bedzie grał pivota (za emersona) czy mediapunto (za gutka). Różne opinie czytałem o tym transferze. Jak pisze hiszpański AS negocjacje zostały narazie przerwane ze względu na rozbieżności w kwocie odstępnego. Calderon pokazał już przy transferze np. Diarry że umie dobrze negocjować ceny.