Studia

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post autor: Void » 18 gru 2006, 20:15

kostek pisze:Wybierajcie ciężkie kierunki na uczelniach technicznych, może być też prawo na renomowanych uczelniach lub najpopularniejsze filologie (choć na to może być już za późno, bo nim skończycie te studia będzie prawdopodobnie przesyt rynku pracy tego rodzaju specjalistami). Wtedy zrozumiecie co znaczy studiować...
Hmmm... Nie wiem czy słusznie ale odebrałem to jako napinkę :roll: Ciężki kierunek powiadasz? To idź na wydział okrętownictwa Politechniki Gdańskiej - z 220 kandydatów magisterkę robi 15... Czy jest sens w czymś takim żeby wylecieć po semestrze tylko po to żeby się lansować chodzeniem na taką uczelnię? Bo moim zdaniem nie. Ja sam zamierzam iść na politechnikę, ale na pewno nie uważam uczelni humanistycznych za gorsze, a wręcz przeciwnie - IMO są tam ludzie z pasją a nie jakieś maszynki do liczenia zadań jak to jest na uczelniach technicznych... Poza tym w obecnej sytuacji na to czy osiągniesz sukces w życiu wykształcenie nie ma aż takiego wpływu jak zwykłe cwaniactwo...

Wróć do „Hyde Park”