Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: deltinho » 18 gru 2006, 23:17

Mnie felieton się podobał. Był pomysł - oryginalne podejście do tematu. Tak trzymaj.

Urban czy Nawałka. Też wybrałbym Urbana, zwłaszcza biorąc pod uwagę karierę Nawałki jako szkoleniowca po odejściu z Wisły. Oczywiście Urban to taki trochę ślepy strzał. Bo pomyślmy jakie ma plusy - rzemiosła trenerskiego uczył się na zachodzie. To na pewno bardzo dużo. Podobno był brany pod uwagę przy obsadzaniu stanowiska trenera pierwszej drużyny - jeżeli to prawda to robi wrażenie (choć Okuka był brany pod uwagę jako kandydat na trenera reprezentacji Serbii). Można dodać że Urban jest młody, ambitny, pracowity, chce wiele osiągnąć - ale dla mnie to argumenty typu - "nie wiem co dobrego powiedzieć, to powiem, że ambitny". Ale tu plusy się kończą. Minusy - nie zna ligowych realiów, pewnie nawet dobrze nie zna zawodników Wisły. Nie zna specyficznych realiów Wisły - może nie bardzo wiedzieć w co się pakuje. No i największy dla mnie minus - nigdy nie trenował seniorów (jeżeli był jakiś epizod to mało poważny).

Najśmieszniejszą sprawą jest teraz to, że wszystko zależy od Nawałki (oczywiście zakładając, że Cupiał wyznaczył go do szukania trenera, a jak nie znajdzie to jemu polecił trenowanie drużyny). Strasznie niezręczną czy wręcz głupią sytuacją jest kiedy kandydata na szkoleniowca szuka ... jeden z kandydatów :lol: To oczywiście oparte jest na doniesieniach prasowych, bo może się okazać np, że Nawałka od początku nie był brany pod uwagę.

i jeszcze jedno - mnie bardziej ciekawi co będzie ze stanowiskiem prezesa klubu. Bo na nim ponoć tez mają być zmiany. Są ciekawe kandydatury: oczywiście nie bardzo wierzą w Czarneckiego. Ale jest Adamik - prominentny działacz SLD. Do tego gdzieś czytałem, że jako wojewoda w nagłym trybie zmieniał plany zagospodarowania przestrzennego dla terenów, gdzie działki ma miedzy innymi Cupiał. Zostanie teraz pracownikiem w firmie Cupiała (bo tak trzeba rozpatrywać zostanie prezesem Wisły) może się wydać podejrzane i z tego co czytałem minister "ZERO (tolerancji)" Ziobro już postanowił przyjrzeć się sprawie. Łoj może się dziać, może... :D

Inna sprawa, że Cupiał ma tendencję to otaczania się nieciekawymi ludźmi: sbek Kapka, sekretarz partii Rogala, teraz sldowski polityk? dziwne :roll:

Wróć do „Polska”