Syzyfowe prace, czyli jak w PL pozyskać sponsora?

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Mazurek » 21 maja 2004, 15:34

Dobra drużyna nie będzie szukała sponsora. Sponsorzy sami się będą o nią bić :P Gdybym ja miał sponsorować jakiś klub to zwracałbym uwagę na:
1. Zaplecze budżetowe
2. Czy ta drużyna się liczy w kraju/ na świecie
3. Ilu ma fanów
4. Czy często można zobaczyć ją w telewizji, aby jak najwięcej ludzi widziało logo mojej firmy
5. Czy ma gwiazdy
No więc powinno się:
1. Zacząć szukać pieniędzy trochę. Nie tylko w Polsce ale i zagranicą. Kibic=pieniądze ze sprzedaży pamiątek, biletów itp. Mogliby zrobić (tak jak Real) jakiś wyjazd, gdzie rozgrywaliby sobie mecze towarzyskie. Niekoniecznie za granicą wystarczy w Polsce.
2. Grać jakoś w tą piłkę, żeby w europejskich pucharach zacząć grać z lepszym skutkiem (To jest chyba najtrudniejsze do osiągnięcia :P ). Przecież nie trzeba od razu ligi mistrzów wygrywać. Wystarczy np niespodziankę sprawić.
3. Przyciągnąć publikę na stadiony. DEMON ma niezłe pomysły. Znaczy ten ze zdjęciem, bo ten z koszykówką jakoś niebardzo mi się podoba :P. Ja bym tu jeszcze dorzucił wydawanie gazet tylko i wyłącznie o jednym klubie, zawrzeć jakąś umowę z liczącymi się hipermarketami w Polsce, żeby w każdym sklepie było stoisko danego klubu.
4. No to już nic się zawiele nie da zrobić, można tylko mieć nadzieję że w TVP będą mecze ekstraklasy :D
5. NIE SPRZEDAWAĆ GWIAZD GDZIEKOLWIEK.[/list]

Wróć do „Polska”