Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI » 21 gru 2006, 7:47

Kartka dla Zlatna słuszna. Prawdę mówiąc to myślałem, że dostanie ją już wcześniej za złapanie za mordę piłkarza Lazio. Szkoda tego osłabienia bo jestem pewien, że druga połowa wyglądałaby zupełnie inaczej i dość pewnie wygralibyśmy ten mecz, bez nerwów.

Pierwsze 30 minut to wyrównana gra obydwu drużyn, jednak to Lazio stworzyło dwie lub trzy w miarę groźne sytuacje. Ostanie 15 minut pierwszej połowy to już zdecydowanie szybsza gra Interu co zaowocowało kilkoma sytuacjami. Dwóch z nich nie wykorzystał Cuchu, który najpierw dobijał piłkę sprzed pola karnego ale strzelił bardzo źle. Później po świetnej akcji i podaniu w ostatniej fazie od Ibry źle trafił w piłkę i ta poleciała obok bramki. A szczęście kolejnej sytuacji nie zmarnował wykorzystując podanie Crespo. Ten drugi miał jeszcze znakomitą szansę w pierwszej połowie na podwyższenie ale chyba był zaskoczony faktem, że nie znajdował się na pozycji spalonej i nie trafił w sytuacji sam na sam. Druga połowa zapowiadała się bardzo ciężko i tak było. Przez większość czasu Lazio próbowało wyrównać, ale te próby najczęściej kończyły się na niecelnych strzałach z dystansu, w czym brylował Ledesma. Najgroźniej było po uderzeniach Oddo. Najpierw starał się zaskoczyć Cesara strzałem z rzutu wolnego, chwilę późnie potężnie huknął z woleje ale świetnie interweniował Julio. My w drugiej połowie raczej koncentrowaliśmy się na powstrzymywaniu gospodarzy i nie stwarzaliśmy groźnych sytuacji pod bramką przeciwnika. Tak do 85 minuty, kiedy to wprowadzony w drugiej połowie Figo wywalczył rzut wolny w narożniku boiska. Następnie świetnie dośrodkował, a Matrixowi nie pozostało nic innego jak wpakować piłkę do bramki.

Było do już dziesiąte ligowe zwycięstwo z rzędu. W ostatnim tegorocznym meczu zmierzymy się na San Siro z Atalantą i nie pozostaje nam nic innego jak tym meczem wyrównać rekord Romy. :twisted:

Obrazek

Wróć do „Włochy”