Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: No_Name » 21 gru 2006, 15:22

Cos sie ruszylo, mam nadzieje ze na stanowisko Ludwika przyjdzie ktoś kto sie zna na piłce i wie o co chodzi w tym biznesie. Okuka zapowiedział wywalenie 15 zawodników, bardzo dobrze, jednak martwi mnie to że chce wywalić takze Nikole, który jest ulubieńcem kibiców, co prawda ma gorsze i lepsze mecze, ale to taki zawodnik który wg mnie jest mentorem, pamiętam na meczu z GKS Bełchatów gdzie Wisła strzeliła bramke na 4-2 wręcz chciał pobić bramkarza GKS bo nie chciał oddac piłki ;) Kibice lubią takich piłkarzy. Widac u niego złośc piłkarską a to u piłkarza występującego w Polskiej Lidze rzadkość. Natomist popieram wywalenie Kuźbów, Dawidowskich itp. Nawałka wspomniał cos o mistrzostwie Polski dla Wisły, hm... Impossible is Nothing ;)
nawiasem mówiąc

Orlen Kupi Wisłe?
gazeta.pl pisze:Choć o odejściu Bogusława Cupiała z Wisły mówi się już od dawna, to tym razem myślenicki biznesmen na poważnie myśli o odsprzedaniu swoich udziałów w krakowskim klubie - donosi serwis "WislaSoccer.com".

Właściciel Telefoniki prowadzi negocjacje z dwoma oferentami, jednym z nich jest PKN Orlen, o którym kilka tygodni temu informowała już jedna z gazet.Drugim oferentem jest międzynarodowe konsorcjum finansowe, które do tej pory skupowało firmy będące w gorszej sytuacji finansowej, doinwestowywało i sprzedawało po kilkunastu latach z zyskiem. To jednak płocka rafineria jest póki co bliższa porozumienia z Cupiałem. Rozbieżności nadal są jednak duże i sięgają kwoty rzędu 10-12 mln złotych. Orlen oferuje 40 milionów złotych, a obecny właściciel nie zamierza odsprzedać klubu za mniej niż 50 milionów. Bogusław Cupiał osobiście zaangażował się w rozmowy z oferentami. O tym czy Wisła zmieni właściciela będzie wiadomo w pierwszych dniach stycznia, wtedy też mają się zakończyć negocjacje.
Nie wiem jak inni kibice Wisły, ale ja jestem jak najbardziej za.

Cwielong w Krakowie ?
wislakrakow.pl pisze:Piotr Ćwielong z chorzowskiego Ruchu jest jedynym piłkarzem tego klubu, który otrzymał zgodę na transfer. Na Ćwielonga parol zagięła Wisła Kraków. Do stołu siadano kilkakrotnie, lecz 20-latek wciąż jest zawodnikiem Ruchu, a obecnie przebywa na zgrupowaniu chorzowskiego zespołu w Wiśle. Co stanęło na przeszkodzie w zawarciu transferu? Prócz rozbieżności finansowych, także osoba dotychczasowego szkoleniowca Wisły, Dragomira Okuki.

- Ćwielong jest lewoskrzydłowym, a przecież na tej pozycji nie mamy problemów - ucinał temat Serb, widocznie nie wiedząc, iż „Pepe” jest nominalnym napastnikiem. Razem ze zmianami w Wiśle odgrzano ewentualny transfer.

Zauroczony talentem Ćwielonga od dłuższego czasu jest nowy trener "Białej Gwiazdy" Adam Nawałka, więc zapaliło się „zielone światło”, aby jeszcze raz siąść do stołu i uzgodnić, jaką część (blisko milionowego) zadłużenia Ruchu wobec Wisły pokryje Ćwielong.

- Rozmowy zostały rozpoczęte i choć nie zostały sfinalizowane, to też nikt na razie nie powiedział pas - zdradza dyrektor sportowy Ruchu, Mirosław Mosór.
Talent, talent króry na lewej pomocy posadzi na ławke Zieńczuka.

Chwalibogowski na celowniku.
wislakrakow.pl pisze:Według Dziennika Łódzkiego, oraz nieoficjalnej
strony lidera Orange Ekstraklasy GKS BOT Bełchatów, Wisła Kraków włączyła się do rywalizacji o pozyskanie lewego pomocnika Zagłębia Sosnowiec Bartłomieja Chwalibogowskiego. Nowy trener Białej Gwiazdy Adam Nawałka, wielokrotnie oglądał w akcji Chwalibogowskiego i wyrażał się bardzo pozytywnie o jego grze.
Arternatywa dla Cwielonga? Czy może jak sie nie uda pozyskać Chwalibogowskiego przyjdzie Cwielong ?

Kuźba w ŁKS?
gazeta.pl pisze:Władze ŁKS-u Łódź zastanawiają się nad możliwością sprowadzenia napastnika Wisły, Marcina Kuźby. Piłkarz, który od dłuższego czasu leczy kontuzję, został wystawiony na listę transferową.

Na przeszkodzie w dokonaniu transferu mogą jednak stanąć zbyt wygórowane żądania finansowe napastnika.

Właściciel ŁKS-u Daniel Goszczyński może się jednak pochwalić darem przekonywanie. Przed rozpoczęciem sezonu do Łodzi trafił bowiem Tomasz Hajto, a teraz wszystko wskazuje na to, że jego śladami powędruje także Tomasz Kłos.
Brożek, Błaszczykowski zostają w Krakowie
Bogusław Cupiał pisze:Zdaniem Gazety Wyborczej właściciel Wisły Bogusław Cupiał obiecał zatrzymanie w klubie Pawła Brożka i Jakuba Błaszczykowskiego. Po świętach Błaszczykowski ma podpisać nowy kontrakt i dostanie podwyżkę. Nieoficjalnie wiadomo, że zarabiał ok. 20 tys. euro rocznie. Teraz ma dostać pięć razy tyle.

Wróć do „Polska”