Oczywiście, że są wyjątki, co zaznaczyłem. Co do Zambro, to obecnie nie mam okazji zbyt często śledzić wyczynów Barcelony, ale pierwsza część sezonu w jego wykonaniu była średnia, z małymi przebłyskami. Czy uważasz, że teraz gra na miarę Mistrza Świata?? Jeśli jego forma rośnie, to cieszę się bardzo
Thuram?? No nie wiem czy można go traktować jako Włocha... Nie wspomniałem go, bo nie wiem jak się spisuje w Barcelonie, więc trudno mi trochę wypowiadać się na temat jego formy, ale w takim razie możnaby też wspomnieć Zidane'a
Vieri... To prawda, jeśli dobrze mi się wydaje, to chyba został królem strzelców nawet, ale i tak wrócił do Włoch i najlepsze lata miał w Interze, gdzie strzelił ponad 100 bramek w ciągu bodaj 5-6 lat (dane przybliżone
Wiesz, zawsze znajdą się wspomniane przeze mnie 'wyjątki'. Uważam też, że w Valencii całkiem nieźle radził sobie Di Vaio, przynajmniej w sezonie 04/05 (ale i tak najlepsze lata miał w Parmie, gdzie był najjaśniejszą postacią i zdobył nawet Puchar Włoch
Uważam, że Ci najwięksi włoscy piłkarze grają w Italii i tam osiągają największe sukcesy. Mało który decyduje się na wyjazd za granice, a juz na pewno nie Ci najwięksi. Sytuacja nieco zmieniła się teraz, ale tylko ze względu na aferę. Włoska piłka jest w kryzysie, a tacy piłkarze jak Canna, Zambro czy Thuram poszli grać tam, gdzie mogą coś osiągnąć, gdzie są perspektywy (Gra w Serie B, po zdobyciu Pucharu Świata, nie jest szczytem marzeń), a Takie na pewno są w czołowych, hiszpańskich klubach
Nieco rozwinąłem temat Realu